Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Május 27. 10:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Június 10-én Ökumenikus Nap a kastélyudvaron

Június 10-én Ökumenikus Nap a kastélyudvaron

Kilencedik alkalommal rendezik meg a történelmi felekezetek az Ökumenikus Napot Pápán.

Márkus Mihály református lelkész örömét fejezte ki, hogy az Estehházy-kastély és annak udvara otthont biztosít a rendezvény számára, amely idén is színes programokat kínál. Június 10-én hétfőn, 14 órakor veszi kezdetét a programok sora. A hivatalos megnyitót követően a pápai egyházi iskolák és óvodák csoportjai mutatkoznak be a színpadon. A tavalyi évben megkezdett hagyomány idén folytatódik, a belvárost érintő bemelegítő futás után egy 3 kilométeres várkerti futóversenyre várják a sportolni vágyókat.

Néhány új elemmel is készülnek a szervezők. Tapolyai Emőke fog 15:30-tól érdekesnek ígérkező előadást tartani, Krisztusra épített jellem címmel. A kastély kápolnájában imasétányt szerveznek, így az elcsendesülésre is lesz lehetőség az Ökumenikus Napon. Szintén újdonságként jelenik meg tíz fős csapatok számára egy játék, melyben a helyes válaszokkal tudják kinyitni a frigyládát a játék résztvevői, sok-sok titokra fényt derítve. Az esemény vendégei lesznek az evangélikus motorosok néhány tagjai is, akikkek szintén megismerkedhetnek az érdeklődők.

A korábban meghirdetett rajzpályázat alkotásaiból a kastély termeiben nyílik kiállítás, de lesz játszóház is, szintén a kastélyban.

Boncz Zoltán, a baptista gyülekezet lelkipásztora felidézte, hogy a történelmi egyházak helyi vezetői már nagyjából két évtizede elkezdtek közeledni egymáshoz, kötetlenebb alkalmakon találkoztak, majd ez odáig fejlődött, hogy kilenc évvel ezelőtt létrejött az Ökumenikus Nap. - Számomra az a legjobb ebben az egészben, hogy itt megvalósul az, amiről a kereszténység szól, hogy Krisztus a fej és a gyülekezet a test. Együtt teszünk azért, hogy látszódjék Isten, akiért és akivel itt együtt leszünk - mondta a lelkész.

Boros Katalin, a kastélyt üzemeltető társaság ügyvezetője elmondta az Ökumenikus Nap megtalálta a helyét az Esterházy-kastélyban és annak udvarán. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az egyházak idén is felkeresték, hiszen ez annak a jele, hogy ők is úgy gondolják, hogy a kastély remek helyszíne a rendezvénynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.