Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2024. Június 28. 16:26, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Július 1-jén szúnyogirtás lesz Pápán

Július 1-jén szúnyogirtás lesz Pápán

Pápa területén földi úton történő kémiai szúnyoggyérítést végeznek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálásában.

A kezelés pontos időpontja: 2024. július 1. napján, napnyugta utáni időszakban.

Rossz idő esetén a védekezést 2024. július 2-3. napján, ugyanebben az időszakban végzik.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Pápa, 2024. június 27.

Dr. Nagy Krisztina s.k.
jegyző

Címkék: szunyogirtas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 30. 08:05, vasárnap | Helyi

Négylábúak különleges gyakorlata Pápán

Szokásos, egyben egyedi – így lehetne jellemezni a Magyar Honvédség és a Rendőrség járőrkutyavezetőinek legutóbbi közös kiképzését, melynek ismét a pápai MH 47. Bázisrepülőtér adott otthont.

2024. Június 29. 06:40, szombat | Helyi

Elfogadták a kastélytörvényt, a pápai is szerepel a listán

Összesen 48 magyarországi kastély meghatározott feltételekkel történő privatizációjának lehetőségét foglalták törvénybe.

2024. Június 28. 13:58, péntek | Helyi

Honvédelmi ifjúsági verseny Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren többéves kihagyás után újra rendeztek honvédelmi versenyt, amelyen általános és középiskolás tanulók tették próbára magukat.

2024. Június 28. 13:57, péntek | Helyi

Letartóztatásban marad a belvárosban garázdálkodó drogos