Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 04. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Újra pezsgő, fiatalos várost szeretne az MSZP Ifjúsági Tagozata

Újra pezsgő, fiatalos várost szeretne az MSZP Ifjúsági Tagozata

Az MSZP Választmánya országos minősítést adott az Ifjúsági Tagozatnak. Ez volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet Laky Tamás és Jabronka Richárd, a szocialisták pápai szervezetének alelnökei tartottak kedden.

Az Ifjúsági Tagozat pápai szervezői elmondták, az IT célja, hogy vizsgálja a magyar ifjúságot érintő társadalmi, közéleti, szociológiai kérdéseket, és megoldja a felmerülő problémákat. Emellett fontos, hogy a jövő baloldalát adja majd az IT. Laky Tamás kiemelte, Pápán is működik már a tagozat, jelenleg 30, jórészt a húszas éveiben járó pápai és környékbeli fiatal taggal.

Az alelnök helyben is komoly feladatokat lát, melyek közül kiemelte a fiatalok Pápáról való elvándorlását. – Mindannyian tapasztalhatjuk ismerősi, rokoni körben, hogy nagyon sok olyan fiatal van, akik miután diplomát szereznek, sajnos Pápán nem tudnak elhelyezkedni. Részben nincsenek olyan munkahelyek, ahol magasan kvalifikált munkaerőre lenne szükség, másrészt Pápán a jövedelmi szint is alacsonyabb. A probléma ezzel az, hogy azok a fiatalok, akik most elhagyják a várost, közép és hosszú távon ők jelentenék a város társadalmi, közéleti, kulturális életében azt a szellemi vezető erőt, amit majd Pápa egy-két évtized múlva tudna kamatoztatni. A város jövője hagyja el most a város – fogalmazott Laky Tamás. Az Ifjúsági Tagozat olyan programokat kíván kidolgozni, melyek lelassíthatják, vagy meg is fordíthatják ezt a tendenciát és vonzóbbá tehetik a várost a fiatalok számára. Egyfajta életérzésről beszélt a fiatal politikus, úgy fogalmazott, hogy a fiatalok „lájkolhassák, hogy van jövőm a városban, hogy van jövője a városnak. Így újra egy lendületes, pezsgő életérzés alakulhasson ki Pápán. Mi hiszünk Pápa jövőjében.

Jabronka Richárd, a párt másik alelnöke szintén egy fiatalokat érintő témát említett. Mint mondta, több középiskolás is megkereste őket az iskolai büfékkel kapcsolatban - Két gondot jeleztek felénk: az egyik az, hogy az iskolai büfék nagyon drágák, a másik pedig, hogy nagyon sok egészségtelen élelmiszert árusítanak. Előttem látható egy szendvics és körülbelül két deciliter kóla. Több iskolában is megnéztük a büfé árait, átlagosan a szendvics 150-170 forint közötti áron, a kóla pedig 100 forintos áron mozog. Egy melegszendvics 250-300 forintba került. Úgy gondoljuk, hogy ezek az árak túl drágák ahhoz, hogy egy diák a büfében vegye meg a reggeliét.

A fiatal politikus szerint a diákok sokszor rá vannak kényszerítve arra, hogy a büfékben vásároljanak, hiszen a szünetekben nem hagyhatják el az intézményeket. Javaslatuk szerint az intézményvezetők próbálják meg a diák szemével nézni a kínálatot, és próbáljanak meg hatni a büfék tulajdonosaira, hogy az egészségesebb, ám sokszor kevésbé népszerű termékeket (pl.: gyümölcsök) adják alacsonyabb áron, illetve vizsgálják meg a büfék és a vásárlók közötti kapcsolatot az iskolákban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.