Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 08. 09:56, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Józan volt a Húsvét Pápán

Józan volt a Húsvét Pápán

A rendőrség, így a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság idén is nagy szerepet szánt a húsvét előtti figyelemfelhívásnak és megelőzésnek, amelynek egyik sarkalatos eleme a közúti közlekedés biztonsága volt.

A 2013. március 25-én induló ellenőrzéssorozat első öt napja a felhívás időszaka volt, amikor a rendőrség a társszervekkel, együttműködőkkel közösen az ittasság ellenőrzésén túl kiemelt figyelmet fordított a járművek műszaki állapotának ellenőrzésére, különös tekintettel kerékpárosok esetén a kötelező és ajánlott felszerelések meglétére, azok épségére.

Ebben az öt napban (2013.03.25-29.) a 273 rendőr munkáját 8 polgárőr és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség 2 munkatársa segítette. A több mint 700 esetben alkalmazott alkoholszonda csupán 4 gépkocsivezetőnél és 3 kerékpárosnál színeződött el. Közlekedési szabálysértés miatt 59 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök, 18 esetben pedig feljelentést tettek. A megengedett sebesség túllépése miatt 55, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig 10 esetben indult közigazgatási eljárás.

Amennyiben a jogsértés enyhébb mértéke lehetővé tette, az egyenruhások törekedtek arra, hogy mindössze egy figyelmeztetéssel tovább engedjék az igazoltatott személyt. Ilyenre az ünnepet megelőző héten 33 esetben került sor.

Húsvét hétvégéjén (2013.03.30-2013.04.01.) a fokozott ellenőrzések legfőképp az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők és kerékpárosok kiszűrésére, az agresszív, szabálysértő gépjárművezetők intézkedés alá vonására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére terjedtek ki.
Az ünnepi hétvége három napja során 208 rendőr és 42 polgárőr végzett fokozott ellenőrzést a közutakon, amely időszakban is csupán 6-tal nőtt meg az elszíneződött alkoholszondák száma az alkalmazott hét és félszázból. Közülük öten gépkocsit vezettek, hatan pedig kerékpárt hajtottak. Közlekedési szabálysértés miatt 55 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 6 esetben feljelentés tettek a rendőrök, sebességtúllépés miatt 104, biztonsági öv használatának mellőzése miatt pedig 6 esetben indult közigazgatási eljárás.
A fokozott ellenőrzések nemcsak a balesetek megelőzése, a közlekedési szabályokat megsértők kiszűrése szempontjából voltak hasznosak, az egy hét alatt ugyanis 4 körözött személyt is igazoltattak és vontak intézkedés alá a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.