Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 11. 15:33, kedd | Belföld

Jövőre jön az új típusú rendszám

Jövőre jön az új típusú rendszám

Jövő májusban lép hatályba a törvény, tehát 2022 tavaszától adják ki az új formátumú rendszámokat.

Jó ideje hallani arról, hogy leváltják a ma használt három betű-három szám kombinációra épülő magyar rendszámokat. A Magyar Autóklub újságjában nemrég megjelent, hogy milyen lehet az új formátum. A hivatalosan egyelőre meg nem erősített terv szerint betűből eggyel több lesz a jövőben és felkerül a magyar címer is a táblákra. Feltételezés szerint a forgalomban jövőre találkozhatunk először az új rendszámtáblákkal - írja a Vezess.hu.

A három betűből, illetve három számból, egy magyar zászlóból és egy nagy H betűből álló kombinációt 1990 nyarán vezették be Magyarországon, ez kapott 2004-ben, az uniós csatlakozáskor kék alapszínt, a hazai trikolór helyét pedig a sárga EU-csillagok vették át. Egy ideje azonban már sejteni lehetett, hogy változásra készül a jogalkotó, hiszen napjainkban az S-sel kezdődő betűkombinációnál tartunk, s már csak a T-s, a V-s és a Z-s sorozat van hátra, ebből kifolyólag lassan elfogynak a jelenleg alkalmazott elv szerint kiosztható azonosítótáblák – hívta fel rá a figyelmet az Autósélet.hu.

Emellett a veterán járművek OT betűjelű rendszámaiból is nagyon kevés kiadható maradt, többek között ezért is indokolt az új változat bevezetése, amely valószínűleg 4 betűből és 3 számból fog állni.

Címkék: rendszám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.