Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 13. 12:44, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jövő héttől teljesen lezárják a Jókai utca felső szakaszát

Jövő héttől teljesen lezárják a Jókai utca felső szakaszát

A Március 15. tér és a Zrínyi utca közötti szakaszon teljes lesz az útzár hétfőtől, a kivitelező tájékoztatása szerint nagyjából két hétig. Az autóbuszok is kerülőúton közlekednek!

Unger Tamás alpolgármester a helyszínen azt mondta, hogy a Jókai utca újjáépítése elérkezett az egyik legfontosabb szakaszához, ami egyúttal a legtöbb kényelmetlenséggel is járhat a közlekedők számára. Hétfőtől ugyanis teljes szélességében lezárják az utat a Március 15. tér és a Zrínyi utca között, a lezárás pedig a tömegközlekedést is érinti. Az autóbuszok az Ötödik utca felé fogják elkerülni a Jókai utcát, ennek megfelelően az ott található buszmegállókon sem lesz lehetséges a felszállás. Aki a kórházba, vagy a Tarczy iskolába igyekszik és autóval érkezik, azt arra kérik, hogy az intézmények hátsó bejáratánál, vagy a Március 15. téren keressen megállóhelyet. A Jókai utca lezárt szakaszán a parkolás is tilos, még az utcában lakók számára is. A gyalogos forgalmat azonban nem érinti a lezárás, a munkavégzés csak az úttesten zajlik majd - mondta el Unger Tamás. Az alpolgármester a közlekedők türelmét kéri.

A pápai Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, a Szalmavári úti csapadékcsatorna-bekötéssel elkészültek, a betonkötési idő lejárta után lesz biztonsággal járható az utca. A Csóka körforgalom felé folyamatosan építik a csapadékvíz elvezető csatornát, ezért a félpályás útlezárás a Szalmavári utcától egészen a Csóka körforgalomig tart már. Ahol elkészült a Jókai utcán a csapadékcsatorna, ott a szegélyeket és a járda alapjait építik jelenleg. Molnár István elmondta, a Március 15. tér és a Szalmavári utca közötti szakaszon a szegélyjavítások után a jövő héten felmarják a jelenlegi aszfaltburkolatot, majd egy héttel később készítik el az új burkolatot, mindezt teljes útlezárás mellett.

A megállni tilos tábla ellenére sokan várakoznak a Jókai utcán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk