Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 20. 14:25, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jövő héten megkezdődnek az útfelújítások

Jövő héten megkezdődnek az útfelújítások

A 650 millió forintos útfelújítási program első ütemében a Török Bálint, a Vásár, a Korona utcák és a Várkert út rekonstrukcióját végzik el. December 8-ig lezárásokra kell számítani az érintett útszakaszokon.

Nagy segítség a városnak

A pénteken kora délután tartott sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő felidézte, a központi kormányzat a tavalyi év végén hozott döntést arról, hogy 650 millió forint támogatást nyújt a pápai önkormányzatnak, belterületi utak felújítására. A város képviselő-testületének döntése nyomán ezt az összeget a legforgalmasabb utak rekonstrukciójára fordítják. - Azt gondolom, hogy ez egy nagy segítség a városnak, ekkora összeget önállóan, ilyen rövid idő alatt nem tudott volna kigazdálkodni a város. A pápai közlekedésben jelentős változás fog bekövetkezni a felújítási munkák nyomán - hangsúlyozta Kovács Zoltán. A képviselő hozzátette, a választások után megalakuló új kormány folytatni fogja a pápai önkormányzat támogatását az útfelújítások folytatásában. Felidézte, az utóbbi években milliárdos kormányzati forrás áramlott Pápára, így a Pápai Hús többszöri megsegítésekor, a Vasas-pálya megvásárlásához nyújtott támogatáskor, vagy a Várkertfürdő adósságspirálból való kikerüléséhez nyújtott hitelátvállaláskor.

A minőség a lényeg, nem a mennyiség

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, hogy az egyik legnagyobb előttünk álló feladat, a pápai közlekedési infrastruktúra megújítása és fejlesztése. A 650 millió forintos útfelújítási programon kívül több TOP-os projekt is ezt a célt szolgálja. A városvezető hangsúlyozta, a korábban kijelölt utak közül a legtöbbet fel fogják újítani, de nem a mennyiséget, hanem a minőséget helyezik előtérbe. A három ütemben csaknem három kilométernyi út épül újjá.

  • A felújítások első ütemében 230 millió forintból a Török Bálint utca, a Vásár utca, a Korona utca és a Várkert út újulhat meg. Nem csupán burkolatcseréről van szó, hanem a szegélyeket is megújítják, a régi aszfalt felmarása után pedig két rétegű új aszfalt kerül az utakra. A Vásár utca és a Török Bálint utca kereszteződésében a korábbi csőtörés miatt megrongálódott szakaszon vis major keretből történik meg a helyreállítás. A munkálatok október 24-től december 8-ig tartanak.
  • Az építkezés második ütemében a Jókai utca teljes megújítására kerül sor, ez esetben a Március 15. tér és a Szalmavári utca között az úttest és a parkoló sáv újul meg, a Szalmavári utca és a Csóka körforgalom között pedig faltól-falig új burkolat készül járdával, zöld területekkel együtt. Ezen az igen leromlott minőségi úton szerkezeti beavatkozásra is szükség van.
  • A harmadik ütemben körforgalom épül a Korvin utca és a Korona utca kereszteződésében és felújítják a Korvin utcát, mely részben új nyomvonalon fog haladni. A második és a harmadik ütem beruházásai jövő tavasszal fognak elkezdődni és befejeződni.

A városvezető arra kéri a pápaiakat, hogy fogadják türelemmel az útfelújításokat, a lezárások egészen biztosan próbára teszik majd az autósok türelmét.

Teljes és félpályás lezárások

Molnár Istvántól a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, a Török Bálint utcát 24-e után teljes szélességében lezárják mintegy három hétre, a többi út esetében félpályás lezárásra és forgalomirányításra kell számítani. Először a szegélyeket cserélik a szakember, ebben a fázisban rövidebb szakaszokat zárnak le fél pályán, az aszfaltozások idején pedig teljes útszakaszokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.