Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2019. Május 30. 07:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Jövő héten a felső aszfaltréteg is elkészülhet a Korvin utcán

Jövő héten a felső aszfaltréteg is elkészülhet a Korvin utcán

Jelenleg a Korvin és a Bástya utca kereszteződésében zajlik a munka, ahol faltól-falig teljes bontást végeztek. Ha az időjárás engedi, jövő héten elvégzik az aszfaltozást, majd megnyitják az utcát a forgalom számára.

- Ezen a szakaszon az alépítményeket is ki kellett bontani, új útalapot, új útpályát készítettünk, változott a járda nyomvonala is, itt új helyen kellett megépíteni a szegélyeket. A páros oldali járda csaknem teljesen elkészült az Irhás utcáig, az útalapot elkészítettük és ma rákerült a betonréteg is. Most az aknafedelek megemelésén dolgozunk, ezzel előkészülünk az aszfaltozáshoz - tájékoztatott a vezérigazgató. Úgy tervezik, a jövő héten aszfaltoznak, hogy mely napokon, azt az időjárás erősen befolyásolja. Az aszfaltozás során a kereszteződésbe először behúzzák az alsó réteget az Irhás utcáig, aztán pedig a teljes elkészült szakaszra a Fő térig rákerül a felső kopóréteg. Mindez két-három napot vesz majd igénybe.
Mint megtudtuk, ezután a páratlan oldali járda építésével és a parkolók kialakításával folytatják a munkát.

Ezzel kapcsolatban Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője beszélt. Elmondta, a Bástya utca és a Fő tér között kis kockakővel burkolt párhuzamos parkolókat építettek ki, de ezen a szakaszon felfestett parkolók is lesznek.
-Ezeket váltakozva bal és jobb oldalon jelöljük ki, a tervező szerint ez biztosítja, hogy a forgalom átáramlási sebessége alacsony legyen, ne tudjanak a járművek nagy sebességgel végighajtani az utcán, hiszen itt 30 kilométeres sebességkorlátozás van. A Bástya és Irhás utca között további parkolókat létesítünk, ezek merőleges állású parkolók lesznek kis kockakő burkolattal.

A tervek szerint az aszfaltozást követően az utómunkák után megindulhat a forgalom a Bástya utca és a Fő tér között, bár továbbra is munkaterület marad, így csak fokozott óvatossággal lehet majd közlekedni az új úton. A Bástya és Irhás utca között pedig továbbra is teljes lezárás mellett dolgoznak az építők.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.