Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Április 21. 08:21, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Jövedelmező befektetést ígért a társkereső oldalon megismert csaló

Jövedelmező befektetést ígért a társkereső oldalon megismert csaló

Egy 33 éves Pápához közeli településen élő férfi az egyik nemzetközi társkereső oldalon ismerkedett meg egy magát szingapúri származásúnak kiadó nővel.

Egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartották a kapcsolatot, és a levelezések alkalmával a nő bemutatott egy jól jövedelmező befektetési lehetőséget a férfinak. A sértett kezdetben csak a saját pénzét fektette be, ami látszólag valóban nyereséget hozott, később az édesanyjától kért kölcsön, végül pedig hitelt vett fel. Az áldozat több mint öt millió forint elutalása után jött rá, hogy a nő becsapta. A csaló utolsó üzenetében azt írta, hogy legközelebb soha ne higgye el, amit egy nő mond, különösen egy gyönyörű nő, végül törölte a profilját az üzenetküldő alkalmazásról.

Az eset kapcsán ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy fokozott óvatossággal „járjanak” el az online térben, ahol nem minden és nem mindenki az, aminek látszik. A kedvező üzleti lehetőségeket nagyon gyakran csalók teszik közzé, akik ismert emberek nevével hirdetik a jövedelmező befektetési lehetőségeket, vagy internetes ismerkedést követően csapják be az áldozataikat.

Ha úgy látja, minden óvintézkedése ellenére becsapták, megkárosították, tegyen feljelentést a lakóhelye szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet személyesen is bármely rendőri szervnél vagy telefonon, a 112-es segélyhívó számon.

A kép csak illusztráció - Pixabay

Címkék: átverés, társkereső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.