Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 28. 05:00, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Jóváhagyta a Viasat új tulajdonosát médiatanács

Jóváhagyta a Viasat új tulajdonosát médiatanács

Nem veszélyezteti a médiaszolgáltatás sokszínűségét a Viasat megvásárlása

A médiatanács szerint sem az általános szórakoztató, sem a film tematikájú televíziós médiaszolgáltatások országos piacán nem veszélyezteti a tartalom sokszínűségét, hogy a Columbia Pictures Corporation Limited megvásárolja a Viasat Hungária Műsorszolgáltató Zrt.-t - áll a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH) a fúzió engedélyezéséről szóló határozatában.
A versenyhatóság honlapján kedden megjelent határozat emlékeztet: az ügyletet azt követően hagyta jóvá, hogy ahhoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megadta a szakhatósági hozzájárulást.

A határozat megállapítja, hogy az összefonódással érintett televíziós csatornák közül a Viasat 3 és a Columbia tulajdonában lévő AXN rendelkezik viszonylag magas - de 5 százalék alatti - nézettséggel. A Viasat 6 nézettsége viszonylag alacsony, míg az AXN White és az AXN Black nézettsége minimális.

A határozat ismertetése szerint a Columbia a japán Sony Corporation által irányított vállalkozáscsoport tagja. A Sony-csoport a világ egészére kiterjedően elektronikus fogyasztási cikkek gyártásával és nagykereskedelmével, mobiltelefon-készülékek gyártásával, valamint szórakoztatóipari-, zeneipari-, információ technológiai- és pénzügyi szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

A Viasat jelenleg a Modern Times Group MTG AB által irányított vállalkozáscsoport tagja. Magyarországi tevékenysége egyrészt a saját tulajdonában lévő televíziós csatornák (Viasat 3 és Viasat 6) üzemeltetése és hirdetési felületeinek értékesítése, másrészt ügynökként az MTG-csoporthoz tartozó vállalkozások tulajdonában lévő televíziós csatornák - Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature, Spice és Trace csatornák - terjesztésére terjed ki.

A Sony Pictures Television (SPT) Networks hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy megkapta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyét az ügylethez.

Tájékoztatásuk szerint a két fél pár napon belül lezárhatja az ügyletet.

John Rossiter-t, az SPT Networks közép-európai régiójáért felelős ügyvezető igazgatóját idézve a közlemény hangsúlyozta: az új csatornák műsorkínálata remekül kiegészíti a jelenlegi portfóliót, s a felvásárlással a második legnagyobb kábeltelevíziós csatornaportfólió lesz a Sonyé Magyarországon.

Mint írták, a tranzakció tényleges lezárását követően az SPT Networks portfóliója 6,3 százalékos közönségarányra emelkedik a kereskedelmileg fontos 18-49 éves célcsoportban Magyarországon, ezzel a hazai piac második legnagyobb kábel és harmadik legnagyobb kereskedelmi portfóliója lesz.

A vevő február közepén közölte az MTI-vel, hogy eladja neki a magyarországi Viasat3 és Viasat6 csatornákat, valamint a hozzájuk tartozó Viasat Play szolgáltatást a Modern Times Group (MTG).

Címkék: média, tévé, tv, viasat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.