Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 30. 14:55, péntek | Belföld
Forrás: mti

Jósnőnek adta ki magát a férfi, elítélték élettársával együtt

Jósnőnek adta ki magát a férfi, elítélték élettársával együtt

Magát jósnőnek és mágusnak kiadva rontáslevételért követelt pénzt egy férfi, akit férfi élettársával együtt ítéltek el pénteken.

Nem jogerősen több százezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a két, egymással élettársi kapcsolatban élő, büntetett előéletű férfit, aki magát jósnőnek és mágusnak kiadva rontáslevételért pénzt követelt egy „ügyfelétől”.

Az elsőfokú bíróság önbíráskodás miatt fejenként 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a magát közösségi oldalakon Rozália vagy Delfina jósnőnek, illetve Vaszilij mágusnak kiadó két férfit. A mostani másodfokú ítéletben azonban a minősítést a törvényszék zsarolással is kiegészítette.

A Nógrád megyében élő B. Ottót, illetve élettársát, a korábbi tárgyalásokon egy internetes hírportál szerkesztőjeként bemutatkozó B. Lászlót önbíráskodásban és zsarolásban társtettesként ítélte el a törvényszék, amiért egy zalaegerszegi férfitól – miután „levették” a családjáról a rontást – 80 ezer forintot szereztek meg többszöri fenyegetéssel.

A magát Rozáliának vagy Delfinának kiadó férfi és élettársa, „Vaszilij mágus” közösen, egy nevet használva kínált az interneten ezoterikus szolgáltatásokat, amelyekre a zalaegerszegi sértett is rátalált. A rágalmazás, valamint más ügyek miatt korábban már elítélt vádlottak – akik közül csak a másodrendű jelent meg az ítélethirdetésen – azt állították, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, s mivel szerintük a sértetten és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandóak levenni a rontást, hogy megakadályozzák a családban várható haláleseteket.

A sértett a távollétében végrehajtott „rontáslevétel” után – anyagi helyzete miatt – nem tudta kifizetni a szeánszért kért 45 ezer forintot. A „jósnő” és a „mágus” emiatt telefonon és a közösségi oldalon többször is azzal fenyegetőzött, hogy „visszateszik” a családjára az átkot, meghalnak a hozzátartozói, ő pedig rács mögé vagy a ravatalra kerül, ha nem fizet.

Az elvégzett „szolgáltatás” és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, továbbá a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget követelték, összesen 80 ezer forintot, amit a fenyegetések hatására az ezoterikus tanokkal kapcsolatban hiszékeny sértett végül átutalt. A vádlottak ezután további 60 ezer forintot követeltek a sértettől, de az időközben erről értesülő felesége ennek megfizetését megakadályozta és feljelentette a két férfit.

A fejenként 300 ezer forint pénzbüntetés mellett összesen közel 100 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet egyelőre nem jogerőse, mert az ügyész és a védő is fenntartotta a három nap gondolkodási idő lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.