Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2021. Szeptember 30. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Jön az ősz, vele pedig a betegségek – hogyan védekezhetsz a leghatékonyabban?

Jön az ősz, vele pedig a betegségek – hogyan védekezhetsz a leghatékonyabban?

Az őszi hónapokkal rendszerint beköszönt a náthaszezon is: az óvodákban, iskolákban sorra fertőzik egymást a gyerekek, tőlük pedig elkapják a szülők, akik beviszik a munkahelyre, és így tovább.

Egy megállíthatatlan körforgás, aminek csak a tavaszi felmelegedés tud véget vetni. Persze tehetsz azért, hogy amennyire lehet, kimaradj belőle, és egészségesen töltsd az őszi/téli időszakot. Mutatjuk, hogyan!

Higiénia mindenekfelett

Az utóbbi másfél évben, köszönhetően a COVID-19 jelenlétének, nagyon sokat tanulhattunk a higiénia fontosságáról. Persze azért jó esetben ez amúgy is része az ember mindennapjainak, de egy világjárvány közepén sokkal jobban figyelünk nemcsak az alap tisztaságra, hanem a fertőtlenítésre is.

Szerencsére az ehhez szükséges eszközök nagyrészt adottak, csak be kell őket szerezni, amit az Alza oldalán meg is tehetünk. Antibakteriális gélek és fertőtlenítőszerek alap felszereltségnek számítanak, de egy ózongenerátor sem túlzás, ha tudod, hogy hajlamos vagy a betegségekre. És itt most nem csak a COVID-ra gondolunk: a hagyományos influenza, nátha és egyéb, szezonális betegségek elleni védekezésben ugyanúgy a higiénia az első lépés.

A szokványos takarítószerek és kézfertőtlenítők hadát bővítheted mobiltelefon fertőtlenítő kendővel is – tisztában vagy vele, hogy mennyi baci kerül a mobilodra minden nap? Megfogsz egy kilincset, a kapaszkodót a metrón, majd nyúlsz a telódért. Egyértelmű, hogy telefon a kórokozók melegágya, ezért nem árt időnként (napjában többször) lefertőtleníteni.

Rendszeresítsd a takarítást!

A legtöbb ember igyekszik otthonát tisztán tartani, de leginkább akkor jutnak el a takarítás gondolatáig, ha már kezd látszani, hogy időszerű lenne. Nos, a betegségszezonban naponta hordjuk haza a baktériumokat és vírusokat, ezért célszerű nem várni addig, amíg kezd kicsit koszosnak látszani a lakás, hanem rendszert vinni a takarításba, és meghatározott időközönként rávenni magunkat.

Hetente kétszer például minimum érdemes felmosni, és az sem ördögtől való, ha naponta törölgeted át a kilincseket, valamint egyéb, gyakran érintett felületeket. Minden utcai ruhát cserélj le hazaérve, és minél előbb kerüljenek is be a mosógépbe! És persze a legfontosabb: az első dolgod a kézmosás, kézfetőtlenítés legyen, ha hazaérkezel.

Amennyiben odafigyelsz a higiéniára, nagyobb eséllyel maradhatsz egészséges.

Címkék: betegség, védekezés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:26, kedd | PR

Kert burkolási ötletek: 5 inspiráló tipp a gyönyörű megjelenésért

A megfelelő burkolat az általános kerttervezés egyik legfontosabb eleme, miután alapjaiban határozza meg az egész kültér alaphangját.

2022. Május 24. 11:48, kedd | PR

Miért érdemes LED szalagokat használni? Íme 4 előny!

Végre elérkezett a tavasz, és vele együtt a jó idő – ez azt is jelenti, hogy teljes erővel beindulnak a szabadtéri tevékenységek.

2022. Május 24. 11:40, kedd | PR

A LED-es fényforrások használatának előnyei a munkahelyen

A munkahelyeken vagy kereskedelmi épületekben elhelyezett LED technológiás fényforrások számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos fényforrásokkal szemben.