Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2021. November 19. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jön az oltási akcióhét, Pápán öt oltóponton lehet felvenni a vakcinát a kórházban

Jön az oltási akcióhét, Pápán öt oltóponton lehet felvenni a vakcinát a kórházban

Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, köztük a pápaiban is várják.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István felhívta a figyelmet, hogy a jövő vasárnap záruló akcióhéten oltásra érkezőknek nem kell előzetesen időpontot foglalniuk, időpontra bejelentkezniük, regisztrálniuk, így azok is könnyen hozzájuthatnak a vakcinához, akiknek nincs, vagy nehézkes az internetelérése, illetve a megadott felületeken „nem tudnak csatlakozni az egészségügyi rendszerhez".

Az oltóhelyeken mind az öt Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag, vagyis a Pfizer-vakcina, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen és a Sinopharm is rendelkezésre áll, a Szputnyik V már elfogyott.

Mint mondta, a kórházaktól kérték, hogy az érkezők számának függvényében folyamatosan nyissák ki az oltóhelyeket, lehetőleg ne legyenek hosszú várakozások, ennek elkerüléséhez a honvédség is segítséget nyújt.

Magyarországon a pandémia agresszív, felfutó időszakban van, az oltás az egyetlen hatékony védekezési eszköz ellene – fogalmazott az államtitkár, aki azt kéri, hogy aki még nem tette, oltassa be magát, akiknél pedig már 4-6 hónap eltelt a második oltás óta, kérje a harmadikat.

Jelezte, hogy az időpontfoglaló és az oltóhelyek az akcióhét után is nyitva lesznek, az akcióhét tapasztalatai alapján döntenek hasonló intézkedésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 03. 11:33, szombat | Helyi

Elgázolt egy embert a vonat Ménfőcsanak és Győrszemere között

Győr és Győrszemere állomások között pótlóbusz szállítja az utasokat.

2022. December 02. 17:19, péntek | Helyi

Két autó ütközött a Wesselényi utcában, az egyik felborult

A baleset a Wesselényi és a Képző utca kereszteződésében történt ma délután.

2022. December 01. 11:47, csütörtök | Helyi

Már aszfaltozzák a sétányokat és a Szalmavári utcát

Jelentős beruházás ér véget hamarosan, ami az Ady és a Tapolca sétányokat, valamint a Szalmavári utcát is érinti, a környéken lakók legnagyobb örömére.

2022. December 01. 08:32, csütörtök | Helyi

Advent idején is legyen óvatos az online vásárlásokkor!

Annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődést ne árnyékolják be az internetes vásárlásokhoz köthető online csalások, kérjük, fogadja meg a rendőrség tanácsait!