Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 18. 13:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Nagyjából egy hónapja kezdték meg a felújítási és bővítési munkálatokat a hat praxis számára otthont adó rendelő-épületen.

A ma délelőtti helyszínbejáráson Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása az első olyan Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás, amelynél már javában zajlanak a kivitelezési munkálatok. A lakótelep életében nagyon fontos beruházásról van szó - mondta a városvezető hozzátéve, városi költségvetési forrásból a rendelő környezete is megújul. Ez utóbbival kapcsolatban a sajtótájékoztatón elhangzott, megtörtént a tervező kiválasztása, amint elkészülnek a tervek, újabb lakossági fórumot tartanak, melyen a környékben élők elmondhatják észrevételeiket, javaslataikat.

Bocskay László önkormányzat képviselőtől megtudtuk, jelenleg a felújítási munkálatok nagyjából 30 százalékos készültségi szinten állnak. Elkészültek at új külső falak, melyekkel 20 négyzetméterrel nő a rendelő területe, zajlik a régi nyílászárók kibontása, megtörténtek a közfaláthelyezések és a villanyvezetékek cseréi. Jövő héten fognak várhatóan megérkezni az új nyílászárók, ezek beépítését követően helyezhezik fel a szakemberek a külső falszigetelést.

További orvosi rendelő felújítás kapcsán születhet döntés a közeljövőben, ugyanis a Béke téri rendelő kiváltására szolgáló TOP-os projektről november 9-én születik döntés a Veszprém Megyei Közgyűlésben.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelőben felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat is működik. Az épület felújítására 60 millió forintot nyert el a pápai önkormányzat az Európai Uniótól. A munkálatok száz napig tartanak, legkésőbb december 31-én végez a kivitelező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.