Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2018. Július 25. 13:59, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a Huszár Óvoda felújítása

Jól halad a Huszár Óvoda felújítása

Közel negyven millió forintból épülnek újjá az óvoda belső terei, melynek során többek között öltözőket bővítenek, kialakítanak egy új csoportszobát és irodákat, valamint kicserélik a nyílászárókat.

Az épületben közel egy hónapja zajlik a munka. Ez idő alatt a szakemberek végeztek a falbontásokkal, a korábban sok gondot okozó szennyvízhálózat cseréjével, zajlik a parkettázás, a válaszfalak elkészítése, a festés előkészítése és a világítás korszerüsítése. A felújítási munkálatok során derült ki, hogy a tetőablakokat is ki kell cserélni, erre az önkormányzat biztosítja a plusz forrást - tudtuk meg Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetőjétől.

A felújításnak köszönhetően nagyobb terek alakulnak ki az intézményben, korábbi raktározási célokra használt termekből pedig egy új csoportszoba készül,így szeptembertől hét csoportot indul majd a Huszár oviban.

A mai napon Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a felújítási munkálatokat. A városvezető felidézte, a korábbi európai uniós ciklusban három pápai óvoda, a Csókai, a Tókerti és az Erzsébetvárosi újulhatott meg. A további hét intézmény legtöbbje szintén felújításra, korszerüsítésre szorul - mondta el a polgármester hozzátéve, korábban kevés lehetősége volt az önkormányzatnak ezen munkálatok elvégzésére. A Csókai Óvoda fenntartóváltását követően nagyságrendileg tízmilliós keret szabadult fel, amelyet az önkormányzat nem vont el az óvodáktól, sőt, továbbiakat rendelt felújítási célokra, illetve pályázati forrásokat is igénybe vett. Mindezzel együtt idén több mint 50 millió forintot fordítanak óvodák felújítására, de a következő években is lehet számítani, elsősorban megtakarítást eredményező beruházásokra - mondta el Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 20:45, szombat | Helyi

17 éves pápai lányt keres a rendőrség

Ha valaki látta a képen látható lányt, értesítse a rendőrséget.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott

2022. Január 21. 13:39, péntek | Helyi

Megérkeztek az első kövek a Kossuth utca burkolásához

Mint ismeretes, az elmúlt héten újra munkagépek és építőmunkások jelentek meg a város sétálóutcáján, hogy folytassák annak megújítását.