Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 08. 16:34, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sazlóky Zsolt)

Jól halad a körforgalom és a kerékpárút építése

Jól halad a körforgalom és a kerékpárút építése

Augusztus végén vette kezdetét az összességében 200 millió forintot is meghaladó beruházás, a Várkert, a Téglagyári, a Szent István és a Győri út csomópontjában, valamint kerékpárút építése a Győri út mentén.

A beruházás a tervezett ütemben halad, a forgalmi pályákon kívüli területen elkészült a szegélyezés, az új út alapozása és a közművek kiváltása. Jelenleg az aszfaltozási munkálatok zajlanak az újonnan megépült részeken, amely csak kis mértékben akadályozza a forgalmat. Várhatóan az aszfaltozással a héten végez a kivitelező, ezt követően az elkészített szakaszra terelik rá a forgalmat és megkezdődik a másik oldal építését, amely a jelenleg is használatos régi útszakaszt is érinti. Itt is felbontják a régi aszfaltot és újjáépítik a burkolatot – tudtuk meg Molnár Istvántól a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől.

A körforgalom építésével egyidőben a győri úti kerékpárút újjáépítése is zajlik. Itt is elkészültek a szükséges közműkiváltások és megépült a kerékpárút alapja, hamarosan pedig megkezdődik az aszfaltozás. Az új kerékpárút a korábbinál szélesebb és biztonságosabb lesz, külön gyalogos és kerékpáros sávval fog rendelkezni.

A munkálatokat dr. Áldozó Tamás is megtekintette. A polgármester elismerően szólt az építkezés előrehaladásáról. A városvezető elmondta, a szóban forgó beruházások a városi közlekedés fejlesztését célzó TOP-os projekt részei, korábban ugyanennek a fejlesztési csomagnak volt a része öt új pápai gyalogátkelőhely kialakítása.

További elemeket is tartalmaz azonban a projekt, mint a Somlai úti forgalomlassító településkapu megépítését, vagy az Erkel és a Somlai utak kereszteződésében lámpás kereszteződés kialakítását. A polgármester hozzátette, mindkét fejlesztésnek már el kellett volna készülnie, ám a kivitelezésükre nem érkezett érvényes pályázat. Áldozó Tamás bízik abban, hogy a jelenleg is zajló közbeszerzési eljárások már sikeresek lesznek és hamarosan ezek a fejlesztések is elkészülnek.

A városvezető elmondta, a város közlekedésének a fejlesztésébe minden olyan külső forrást be kell vonni, amellyel biztonságosabbá és folyamatosabbá lehet azt tenni. A helyi közlekedés fejlesztésének másik nagy beruházása lesz a Vak Bottyán, a Táncsics, a Szabó Dezső és az Acsádi utak kereszteződésében, szintén egy körforgalom kialakítása, a Szabó Dezső utca újjáépítése, illetve további kerékpárutak felújítása, építése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk