Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 17. 21:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jól halad a hajléktalanszálló bővítése

Jól halad a hajléktalanszálló bővítése

Az Arany János utcai hajléktalanszálló bővítése tavaly nyáron kezdődött. Az épület felújítása és bővítése 70%-os készültségi szinten van jelenleg, augusztusra tervezik a megújult épület átadását.

Tavaly július végén adtunk hírt arról, hogy 100%-os támogatottságú európai uniós projekt keretében újulhat meg az Arany János utcai hajléktalanszálló. A tegnapi sajtótájékoztatóval egybekötött épületbejárásonNémeth Csaba projektmenedzser elmondta,a kivitelezési munkák az udvari toldaléképületek és a tetőszerkezet bontásával kezdődtek. A kétszintessé bővített épület mindkét szintjén folyosót, lakószobákat, vizesblokkokat és közösségi teret alakítottak ki. - Az épület szerkezetépítési és tetőfedési munkái elkészültek, a nyílászárókat beépítették, jelenleg pedig belső munkák folynak, így a gépészeti alapszereléseket és a szakipari munkák előkészítését végzi a kivitelező - ismertette az eddig elvégzett munkát a projektmenedzser.

Zsegraics Gyula, kivitelező cég vezetőjearról tájékoztatta a sajtó képviselőit, jelenleg a falszigetelés előkészítése zajlik, továbbá meghatározták a burkolatok színét és formáját.

A projekt az épület felújításán és bővítésén túl eszközbeszerzést is tartalmaz. A közbeszerzési eljárást elindították, így várhatóan a nyáron megérkeznek az új eszközök is a szállóba - mondta el Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető.- A projekt lehetővé teszi a hajléktalan emberek életminőségének javítását, életviszonyaik modernizálását. A nyújtott szolgáltatások pedig hozzájárulnak a munkaerő-piaci és társadalmi integráció segítéséhez, az ellátottak társadalmi aktivitásának növeléséhez. Továbbá a fejlesztés biztosítja a hajéktalanszálló munkatársainak munkakörülményeinek javítását és szakmai képzését is - fogalmazott Szalainé Tihanyi Andrea. A felújítás következtében a dolgozók munkakörülményeit is jelentősen javulnak - derült ki a sajtótájékoztatón.

Az Arany János utcai épületbe a tervek szerint augusztus-szeptember környékén költözhetnek vissza az ellátottak. A felújítás során 286 négyzetméter hasznos alapterületűvé bővítették az Arany János utcai hajléktalanszállót, mely így huszonnyolc fő befogadására lesz alkalmas, ezáltal pedig minden ellátott egy épületben kaphat helyet. Az épület bővítésére és korszerűsítésére 90 millió forint áll rendelkezésre egy 100 százalék támogatási intenzitású európai uniós projekt keretében, melyet a Hajléktalanszálló korszerűsítése és bővítése, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézményénél című sikeres pályázaton nyert el a város.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.