Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 08. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Jobbikosok a Rigó lakótelepen!

Jobbikosok a Rigó lakótelepen!

Egy rendőrt leköptek, fenyegették a tűzoltókat és megrongálták autójukat a lakótelepen – ennek apropóján a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót a pápai Jobbikos képviselők.

A pápai Erzsébetváros keleti részén, a Várkertfürdőtől néhány száz méterre található a Rigó lakótelep. Ez a terület egykor a pápai uradalomhoz tartozó úgynevezett Pápai-major volt, mely aztán időközben beolvadt a város iparterületébe, a város peremén pedig szociális lakások céljára épült meg a Piróth György-telep, amely napjainkra gettószerű cigányteleppé alakult át. Meglehetősen lepusztult állapotban vannak mind az épületek, mind pedig a közterület. Gondozatlanok az udvarok, mindenhol szemét, az utcán kutyák kóborolnak.

A pápaiak tudnak a terület létezéséről, de akinek nem muszáj, nem jár arra. Csütörtök délután Orbán Imre és Erőss Bulcsú együtt tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. Orbán Imre elmondta, hogy a Rigó lakótelepen rendszeresek a gyújtogatások, a kuka, a szemét, a lopott gumi és a kábelek égetése. – Volt olyan eset, hogy egy kisteherautóra való, dobozban és fóliában lévő kábelt égettek. A politikus szerint a rendőrségnek nemcsak a gyújtogatás tényét kellene vizsgálni, hanem azt is, hogy az elégetett holmi honnan származik.

Orbán Imre a tájékoztatón felidézett egy nemrégiben történt esetet. – Március 5-én délután riasztották a pápai tűzoltókat a Rigó lakótelepre. Miután megállt a kiérkező tűzoltóautó, hátulról egy nagyméretű téglával dobták meg. A jármű karosszériája megrongálódott, bal első lámpája kitört. A kiszálló tűzoltókat trágár szavakkal fenyegette a dobáló férfi, végül az illetőt egy nő rángatta el a helyszínről. A nem sokkal később megérkező rendőrök már hiába próbálták előállítani a férfit, mivel kisebb sokaság gyűlt össze, „elnyelve” az elkövetőt. Majd egy másik férfi lépett elő, aki szintén trágár szavak kíséretében leköpte az intézkedő egyenruhások egyikét. A férfit előállította a rendőrség.

Orbán Imre szerint a Fidesz cigány stratégiája csődöt mondott. Szerinte a kormányzatnak és az önkormányzatoknak nem cigány integrációra kellene milliárdokat költeni, hanem a rendőrség és a tűzoltóság eszköz és állomány szintű megerősítésére, a lakhatatlanná tett lakóterületek bekamerázására, munkahelyteremtésre, a nyomorban élő gyermekek bentlakásos kollégiumokban való elhelyezésére – fogalmazott Orbán Imre.

Erőss Bulcsú szerint a lakótelep köztereinek rendezetlensége is példa arra, hogy a város közterület felügyelőinek létszáma nem elégséges a feladatok ellátására. – Könnyebb leszavazni a képviselőtestületben a Jobbik önálló képviselői indítványát a közterület felügyelők létszámának emeléséről, mint rendbe tenni a várost – fogalmazott Erőss Bulcsú.

Címkék: bűnözés, jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.