Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 30. 05:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbikos országgyűlési képviselőt látott vendégül Süle Zsolt

Jobbikos országgyűlési képviselőt látott vendégül Süle Zsolt

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője látogatott városunkba szombat délelőtt, Süle Zsolt, pápai Jobbik elnök meghívásának eleget téve.

A képviselő ittléte során megtekintette a belvárost, így a nemrég átadásra került kastély kapuzatot és azokat a területeket is, amelyeken az épített örökségünk kiemeltebb épületei állnak. Véleménye szerint hatalmas a kontraszt a kastély, az újonnan átadott kapuzat, és a belváros több részén tapasztalt állapotok között. Főleg a Petőfi utca és az ott található "épületek minőségén volt meglepődve, illetve a sétáló utca kissé elhanyagolt mivoltán".

A kisebb városnézés után a Kossuth utcán beszélgettek a járókelőkkel, illetve az érdeklődőkkel. Itt elsősorban az országos problémákról volt szó. Az egészségügy helyzetéről, a korrupcióról, de szóba jött az üzemanyagár és a forint folyamatos gyengülése is. Természetesen nem maradhattak el a helyi témák sem, így az infrastrukturális fejlesztések, a helyi adók, vagy a közlekedés kérdése sem - tudtuk meg a képviselőtől.

A program végén sajtótájékoztató keretében kérte a pápaiakat a képviselő asszony, hogy szavazzanak az ellenzéki, hatpárti együttműködés közös polgármesterjelöltjére Grőber Attilára, és az együttműködés képviselőjelöltjeire.
Hangsúlyozta, hogy a pártpolitikát félretéve működnek most együtt a különböző pártok, a pápaiak és a város érdekében. Bár most elsősorban a helyi dolgokról döntenek az emberek, ez a választás egy kicsit túlmutat önmagán- mondta Potocskáné. Hiszen „egy sikeres ellenzéki együttműködés esetén el lehet kezdeni a fideszes kiskirályok uralmának megszüntetését és a NER lebontására is kedvező lehetőség lesz a következő országgyűlési választásokon”.
Újságírói kérdésre elmondta: Nem kell feladnia az ideológiáját egyik pártnak sem, hiszen meg lehet találni az előremutató együttműködés formáit ebben a helyzetben is.
Süle Zsolt úgy fogalmazott: Pápán a hat párt, a város és a pápai emberek érdekében működik együtt, hiszen egy élhetőbb, komfortosabb várost kívánnak teremteni. Elsősorban ügyek mentén fognak össze, példaként említve a sajtótájékoztató helyszínét: - A Kossuth utca jelenlegi állapotában méltatlan Pápa városához és ezen változtatni kell. Mi ellenzéki képviselőjelöltek ezt mindannyian így gondoljuk, ezért pedig tenni is akarunk, attól függetlenül, hogy ki milyen ideológiai identitással rendelkezik.
Képviselő asszony az október 13-i választással kapcsolatban még elmondta, bár a városban összefogtak a különböző ellenzéki erők és egymást erősítve közösen indulnak a választásokon, a megyei közgyűlés mandátumaiért folytatott harcban külön-külön mérettetik meg magukat. Potocskáné természetesen a Jobbik megyei listáját ajánlotta a pápai választók figyelmébe, már csak azért is, mert Süle Zsolt harmadik helyen szerepel a listán, így nem csak páépai képviselőként, hanem a megyei közgyűlésben is „sokat tudna tenni a város érdekében”.
A Jobbik képviselője a sajtótájékoztatót követően elutazott Pápáról, hiszen vasárnap Helsinkiben képviseli hazánkat egy, az EU-n belüli stabilitásról, a gazdasági koordinációról és kormányzásról szóló parlamentközi konferencián – mondta el Süle Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.