Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Március 14. 13:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Újabb gyanús földügyletek Veszprém megyében

Jobbik: Újabb gyanús földügyletek Veszprém megyében

Orbán Imre, a párt helyi elnöke sajtótájékoztatón olyan okiratokat mutatott be, melyek szerinte zsebszerződés, vagy színlelt szerződés-gyanús földügyekre utalnak.

A politikus elmondta, az elmúlt hetekben több megkeresést is kapott Veszprém megyei gazdáktól, melyek szerint "zsebszerződésükből színlelt szerződéssel kilépő külföldiek, vagy azok strómanjai tucatjával adják el földjeiket ismeretlen hátterű cégeknek, fideszes pénzembereknek". Mint mondta, ezek a pénzemberek irreálisan magas pénzösszeget kínálnak a strómanoknak a földekért, így az elővásárlási joggal rendelkező magyar gazdáknak esélyük sincs termőföldhöz jutni. Orbán Imre szerint a vételi ajánlatoknál tömegesen fedezhetőek fel a színlelés jelei.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő írásbeli kérdést intézett március 13-án Fazekas Sándor agrárminiszterhez a témában, továbbá az Anyaföldvédelmi Kerekasztal és a Jobbik Jogi Kabinetje vizsgálja a jogi lépések lehetőségét - mondta el Orbán Imre.

A sajtótájékoztatón kiderült, a Jobbik információi szerint a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője is vizsgálatot indított. - Úgy gondolom, hogy Kovács Zoltán vizsgálódása elkésett és nem az igazság felderítése annak célja. Számtalan alkalommal jeleztük a sajtón keresztül, hogy súlyos problémák vannak a Veszprém megyei zsebszerződések miatt, de ő érdemi intézkedést nem tett azok felszámolására - fogalmazott Orbán Imre.

A politikus szerint a Fidesz magára hagyta a gazdatársadalmat, kiszolgáltatta őket a külföldi és fideszes pénzembereknek. - Kovács Zoltánt csak a haveri kör meggazdagodása érdekli, mikor közvetlen munkatársainak rokonai nyernek majd' minden NFA pályázaton, mikor a "Magyar Csapat" tagjait juttatják traffikokhoz, mikor az ellenvéleményt kinyilvánítókat eltapossák - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.