Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 20. 15:57, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: Százmilliós veszteséget termelnek az önkormányzati cégek

Jobbik: Százmilliós veszteséget termelnek az önkormányzati cégek

Süle Zsolt önkormányzati képviselő a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok működését bírálta.

A képviselő szerint a városban visszatérő kérdés, hogy miért nincs pénze az önkormányzatnak különböző beruházások megvalósítására. Süle Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, ennek több oka is van, melyek közül az egyik az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok többségének veszteséges működése. - Éves szinten majd 100 millió forintról beszélünk, amit előbb-utóbb a város adófizető polgárainak kell megfizetni - fogalmazott a képviselő.

A gazdasági társaságok elmúlt öt éves mérlegeiből idézett a politikus. Elmondta, egyedül a Méki Kft. volt évről-évre nyereséges, a Pápai Ipari Park Kft. és a Közszolg Kft. kis mértékű veszteséget termelt, ugyanakkor három cég esetében nagyobb mértékű veszteség látható. - A Pápai Platán Nonprofit Kft, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. és Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. az elmúlt két évben, adózás utáni eredménye mínusz 175 millió forint, tehát ez a három cég 2015 és 2016 években összesen ennyi veszteséget termelt. Az elmúlt öt év tekintetében pedig 285 millió forintról beszélhetünk - mondta el a képviselő hozzátéve, a korábbi években a pápai önkormányzat több tízmilliós támogatást nyújtott a fenti cégeknek, a Termálvízhasznosító Zrt. pedig a magyar adófizetők pénzéből további 500 milliós segítséget kapott.

Süle Zsolt szerint a városvezetés nem követeli meg a hatékony és gazdaságos munkát az általa kinevezett cégvezetőktől. - Ezzel a teljesítménnyel hatalmas károkat okoznak a városnak. Ennyi pénzből több kilométer utat, vagy járdát lehetne felújítani, ezért ezt a rossz gazdálkodást minél előbb meg kell szüntetni - szögezte le a képviselő, aki szerint az említett cégek vezetői nem teljesítményük, vagy tehetségük miatt ülnek pozíciójukban, hanem azért, mert hűséges pártkatonákról van szó. A politikus ugyanakkor elismerte, a legnagyobb veszteséget termelő Pápai Termálvízhasznosító Zrt. két évvel ezelőtt kinevezett vezetője komoly erőfeszítéseket tesz a hiány visszaszorítására, ám mint fogalmazott, "egyes hangok szerint a vezérigazgatót érik különböző befolyások, egyesek több beleszólást kérnek, mint amennyi megilletné őket".

A jobbikos politikus szerint nem várható el, hogy az önkormányzati cégek hasznot termeljenek, azonban az igen, hogy ne okozzanak anyagi veszteséget Pápa városának. - Ha a Jobbik lehetőséget kap arra, hogy a pápai emberekkel együtt irányítsa a várost, akkor komoly vizsgálatokat fogunk véghez vinni ezekben az ügyekben és természetesen megszüntetjük ezeket a pénzügyi anomáliákat - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.