Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 02. 15:51, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: Polgármesterhez nem méltó módon kommunikál Áldozó Tamás a közösségi oldalon

Jobbik: Polgármesterhez nem méltó módon kommunikál Áldozó Tamás a közösségi oldalon

Töreki Milán, helyi alelnök szerint gyalázatos, helyenként alpári stílusú viták zajlanak a facebookon, melyek méltatlanok a városhoz és annak polgáraihoz.

- Félkegyelműnek nevezett pápai polgárok, hulladéknak nevezett jégkorong szurkolók, egy üzletlánc igazgatójának gyalázása, neonáci és ifjúkommunista rühedéknek nevezett egyetemi hallgatók. Ezek mind egy ember facebook oldaláról származnak, aki pedig nem más, mint városunk első embere, dr. Áldozó Tamás. Véleményem szerint ezek a posztok, megnyilvánulások abszolút nyilvánvalóvá teszik, hogy méltatlan városunkhoz és polgármesteri tisztségéhez - fogalmazott Töreki Milán ma délutáni sajtótájékoztatóján hozzátéve, a város első emberének jó példával kellene elöl járnia.

A Jobbik helyi szervezetének alelnöke azt is mondta, hogy a polgármester hozzászólásain túl a "hatalom helyi szinten kamu profilok mögé rejtőzve vegzálja, trágár szavakkal illeti az ellenzék tagjait, vagy az egyszerű kommentelőket". A politikus szerint ezek után nem kell csodálkozni azon, hogy a város civil, hétköznapi kommentelői is hasonló stílusban kommunikálnak a közösségi oldalon. - A Jobbik mindig is a konstruktív, higgadt megoldások híve volt, én személy szerint többször kezdeményeztem személyes találkozót polgármester úrral, de ez idáig nem érkezett megkeresés, vagy felkérés ezzel kapcsolatban - mondta Töreki Milán. A sajtó kérdésére az alelnök önkritikusan elmondta, szimpatizánsaik között is vannak olyanok, akik méltatlan stílusban írnak hozzászólásokat, ugyanakkor elmondta, pártja helyi vezetése jó példát mutat és mindig arra bíztatja szimpatizánsait, hogy vegyék figyelembe az alapvető etikai tényezőket, ne legyenek partnerek a gyalázkodó, megfélemlítő rendszerben.

Süle Zsolt önkormányzati képviselő a témához kapcsolódóan reagált a bő két héttel ezelőtti képviselő-testületi ülésen lezajlott vitára, amely egy facebook komment kapcsán bontakozott ki.

A képviselő szerint az országos politikában már megszokott lejárató kampány részeként került ez az ügy a testület elé, ahol a polgármester csak részben olvasta fel Orbán Imre hozzászólását. Süle Zsolt kérdésünkre elmondta, fenntartja a hozzászólását, ugyanis valóban egyet ért párttársával, de csak nagyjából, ahogy írta is. Mint fogalmazott, az utolsó fél mondat végére ő kérdőjelet tett volna, mivel nincs információjuk arról, hogy helyi szinten a TOP-os projektek kapcsán korrupcióról lenne szó. Ezzel a kijelentéssel tehát nem "teljesen ért egyet".

Süle Zsolt szerint ugyan a pártok nem felelnek támogatóik viselkedéséért, ugyanakkor fel kellene szólítaniuk a szimpatizánsokat az etikai normák betartására. A képviselő hangsúlyozta, a színvonaltalan stílusban kommentelők között önkormányzati cégek vezetői is vannak, akik személyeskednek és minősítenek a közösségi oldalon. A politikus szerint jobban tennék ezek az emberek, ha a napi feladataik ellátására koncentrálnának és valamennyi pápai érdekét képviselnék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.