Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 12. 20:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Örülnénk az uniós beruházásoknak, de...

Jobbik: Örülnénk az uniós beruházásoknak, de...

Süle Zsolt szerint örvendetes lenne, ha Pápán sok-sok uniós beruházás valósulna meg a következő években, ugyanakkor véleménye szerint nem a legnagyobb problémák megoldására mehetnek el a milliárdok.

Áldozó Tamás polgármester egy héttel ezelőtt mutatta be azokat tervezett beruházásokat, melyek finanszírozására pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Területi Operatív Program keretében.Ezeket a pályázatokat egyhangúlag támogatták a városatyák. Süle Zsolt önkormányzati képviselő szerint a városnak nagyon jót tenne, ha minél több terv valósulhatna meg, ugyanakkor úgy látja, hogy jelen pillanatban több rendkívül sürgető és fontos problémára nem kínál megoldást a város jelenlegi vezetése, hiszen az említett pályázatok csak a városban tapasztalható problémák töredékére adnának - korántsem teljes - megoldást. - A várost olyan helyzetbe hozták az elmúlt 15-20 évben, olyan csekély a gazdasági ereje, hogy nagyobb volumenű beruházást a város nem tud megoldani saját erőből. Ez pedig hatalmas gond, hiszen Pápán számtalan megoldásra váró probléma van. Ezek közül pedig most úgy néz ki, csak azokat tudja - részben - megoldani, amelyekre pályázati úton forrásokat tud nyerni - fogalmazott a jobbikos képviselő.

Süle Zsolt példaként említette a városi úthálózat rendkívül rossz állapotát. Véleménye szerint mintegy 20-22 kilométernyi utat kellene azonnal, további 10 kilométert pedig néhány éven belül új burkolattal ellátni.

A képviselő szerint a tágabb értelemben vett belváros rehabilitációja is szükséges lenne, így például a Csáky utca, a Szent István út, a Kossuth, a Deák, vagy a Petőfi utcák, vagy a Március 15. tér és környékük rendezése is égetően fontos lenne.

Süle Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen javaslatot tett arra, hogy a pápai önkormányzat ismét vegye tulajdonában a régi strand területét. Mint mondta, sokak számára elszomorító látványt nyújt a szebb napokat is látott terület, melyet véleménye szerint hozzá lehetne kapcsolni az amúgy is megújításra váró Erzsébet ligethez.

A jobbikos politikus hangot adott annak is, hogy szomorúan értesült arról a hírről, hogy a tavalyi bíztató járdaépítések után az idei évben megfeleződik az erre a célra szánt forrás. Süle Zsolt szerint ha ez így folytatódik, akkor tíz éven belül nem lesz elfogadható minőségű a pápai járdák állapota, de ugyanez elmondható az egyre rosszabb állapotú kerékpárutakról is, melyekre szintén ráférne a felújítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.