Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 15. 15:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Javult a közbiztonság Pápán, de...

Jobbik: Javult a közbiztonság Pápán, de...

...de még bőven van mit tenni - értékelte az elmúlt időszakot Süle Zsolt, a párt önkormányzati képviselője.

A politikus felidézte, hogy a közbiztonság helyzete 2012 nyarára-őszére kritikussá vált a városban pártja szerint. Addig fajult a helyzet, hogy demonstráció szervezésébe is fogtak. Végül a polgármester tolmácsolásával egyeztettek a feleka magyar-cigány együttélési problémákról, melynek érezhető hatása volt. Ennek köszönhetően mondtak le a tüntetés megtartásáról is és Süle Zsolt szerint ezt követően indultak meg pozitív változások a városban, például a kritikus terüketeken jelentősen nőtt a rendőri jelenlét, gyakoribbakká váltak az ellenőrzések, egyszóval valamelyest javult a közbiztoság.

Süle Zsolt utalt a képviselő-testületi ülésen tett rendőri beszámolóra is, ahol dr. Töreki Sándor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője javuló számokról beszélt a pápai közbiztonság helyzetét illetően. A jobbikos önkormányzati képviselő szerint a számok mögött a jogszábályi háttér módosulása is áll, ugyanis megemelték a szabálysértési értékhatár összegét. Süle Zsolt szerint továbbra is problémát jelent az, hogy míg a belvárosban viszonylag magas a rendőri jelenlét, addig a külső területekre alig jut járőr.

Az önkormányzati képviselő szerint a lakosság szubjektív biztonságérzetét tekintve nem beszélhetünk pozitív irányú változásról. A cigány-magyar együttélési problémákra nem született megoldás, továbbra is sok panaszt hall a többség számára nehezen tolerálható esetekről. Süle Zsolt egyúttal üdvözölte, hogy a városvezetés megváltoztatta véleményét a térfigyelő kamerarendszer bővítésével kapcsolatban, melyet még februári felvetésekor elutasított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.