Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 08. 13:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: a pápaiak ne támogassák aláírásukkal se a Fideszt, se a szocialistákat!

Jobbik: a pápaiak ne támogassák aláírásukkal se a Fideszt, se a szocialistákat!

Orbán Imre sajtótájékoztatón beszélt a rezsidíjcsökkentés mellett meghirdetett kormánypárti és az MSZP által szervezett áfacsökkentésért indított aláírásgyűjtésekről.

A pápai elnök úgy fogalmazott, hogy méla undorral figyeli a Fidesz és az MSZP aláírásgyűjtését, illetve a trafikbotrányt. Szerinte a rezsicsökkentés mellett felelsleges aláírást gyűjteni, mivel - egyes baloldali pártokon kívül - annak nincsenek ellenzői. Az MSZP áfacsökkentésért indított aláírásgyűjtéséről elmondta: a Jobbik tavaly novemberben egy országgyűlési határozati tervezetet nyújtott be e témában, de a kormánypártok, az MSZP támogatásával napirendre sem vették a tervezetet.

- Úgy gondolom, hogy az MSZP aláírásgyűjtési akciójának nincs komoly célja, eszükben sincs az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának mérséklése, az akciójuk a pártpolitikai mozgósítást szolgálja, az embereket kívánják szondázni támogatottságukról.A farizeusok és a tolvajok mindig egymásra találnak, ezért arra kérem a pápaiakat és a Pápa környékieket, hogy ne támogassák se a Fideszt, se az MSZP-t aláírásukkal -fogalmazott Orbán Imre.

A trafikpályázatok ügyével kapcsolatban Orbán Imre arra kérte Kovács Zoltánt, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy vizsgálják felüla trafikpályázatokat, preferálják az új pályázatoknál a megváltozott munkaképességűeket, s azokat a magánszemélyeket, akik eddig is megélhetésszerűen a trafikból, a dohányárusításból éltek.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.