Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 17. 17:19, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Jobbik: A közbeszerzés ne lehessen pártpolitikai érdekcsoportok játékszere

Jobbik: A közbeszerzés ne lehessen pártpolitikai érdekcsoportok játékszere

Orbán Imre tartott sajtótájékoztatót a Veszprém Megyei Közgyűlés decemberi ülésnapjáról

A Veszprém Megyei Közgyűlés 2011. december 15-én 11 napirendi pontot tárgyalt. Orbán Imre, a megyei közgyűlés Jobbikos képviselője Pápa város szempontjából az egyik legfontosabb napirendi pontnak a Balla Róbert Téri Iskola városi kézbe való visszavételét nevezte, melyet ő maga is támogatott.

A megyei intézmények államosítása kapcsán viszont aggályait fejezte ki. – Abban az esetben tudtam volna támogatni a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló előterjesztést, ha időben felmérték volna a megyei önkormányzat adósságát, a megye vagyonát, s csupán az adósság mértékéig történt volna meg a konszolidáció. Jelen esetben az adósságállomány többszörös értékénél történik meg majd a vagyonátadás. Információim szerint a megye fenntartásában lévő Csolnoky Ferenc Kórház épülete nagyobb értékkel bír, mint a megye összes adóssága – mondta Orbán Imre.

A Jobbikos politikus szintén aggályosnak nevezte a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnökének Azori-szigeteki utazását.

Kitért a régi Városháza felújításánál folyó munkavédelmi problémákra is a politikus. – Az elmúlt fél év során több alkalommal kerestek meg a régi Városháza építkezésén dolgozó emberek, hogy hosszabb ideje nem kapják meg a fizetésüket. Tájékoztattak továbbá, hogy az alvállalkozó többüket nem jelentette be, magyarul feketén dolgoznak, emellett súlyos munkavédelmi hiányosságokról is beszámoltak. Felvettem a kapcsolatot az építkezés fővállalkozójával és a város jegyzőjével ez ügyben – fogalmazott Orbán Imre. Első megkeresésekor ígéretet tett a fővállalkozó, hogy rövid időn belül rendezi a számlákat, majd miután ezt nem tette meg, Orbán Imre újbóli megkeresésekor a politikus elmondása szerint megfenyegette őt és a munkásait is. Ezzel kapcsolatban a Jobbik megtette a szükséges lépéseket.

Orbán Imre szerint az igazi megoldást az ilyen jellegű problémákra csak a közbeszerzési jogszabályok átalakítása jelentene. Az új törvény megalkotásához viszont a kormánynak kellene lépnie – mondta a politikus.

Címkék: jobbik, közbeszerzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.