Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 23. 16:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Süle Zsolt a Fő téri jégpálya és a téren átvezető útszakasz kapcsán beszélt arról, hogy szerinte a pápai városvezetés helyenként nem megfelelően költi el az európai uniótól kapott pénzeket.

A jobbikos önkormányzati képviselő azt mondta, az európai parlamenti választások kampányában gyakran előkerült az uniós források elköltésének témaköre, de azért is érdemes beszélni a témáról, mert Pápa városa a következő években jelentős összegeket költhet el különböző fejlesztésekre és nem mindegy, hogy ezek milyen hatékonysággal fognak elkészülni.

Mint ismeretes, a Fő tér rekonstrukciója több mint 1 milliárd forintos uniós forrásból valósulhatott meg. Ez a beruházás tartalmazta a Fő téri jégpálya kialakítását is, Süle Zsolt becslése szerint több tízmillió forint felhasználásával. A politikus szerint a jégpálya nem tudott olyan hatékonysággal működni, ahogyan az elvárható lett volna egy műjégpályától, a téli szezon 90 napjából legtöbbször 40 napon sem tudott működni, ráadásul nemhogy bevételt nem generált, de súlyos veszteségekkel működött. – Az elmúlt évben már be sem üzemelték a korcsolyapályát a Fő téren, sőt, az múlt heti képviselő-testületi ülésen az is kiderült, hogy jövőre is a kastély udvarán kap helyet a jégpálya. Több tízmillió forintot öltek bele ebbe a projektbe és mára kiderült, hogy csupán néhány évig üzemelt és összesen mindössze 180 napon volt nyitva. Úgy gondolom, hogy ez tipikus példája annak, hogyan nem szabad elkölteni a rendelkezésre álló anyagi forrásokat - mondta a politikus.

A Fő téren átvezető út megépítése szintén a Fő tér rekonstrukciós projekt része volt. A képviselő felidézte, két évvel ezelőtt garanciális javításon esett át a teljes szakasz, mindössze öt év alatt ment tehát tönkre. Most, két évvel a nagyjavítás után újra egyre rosszabb állapotba kerül a burkolat, van, ahol a burkoló kövek teljesen kimozdultak, de a kövek közül a fuga a terület jelentős részén már most hiányzik. Süle Zsolt szerint nem nehéz megjósolni, hogy rövidesen ismét komoly beavatkozást fog igényelni ez a szakasz, amely egyrészt kellemetlenséggel jár a közlekedőknek, másrészt pedig komoly anyagi ráfordítást jelent a városnak. – Ez azért megdöbbentő, mert elképzelhetetlen, hogy kétévente fel kelljen újítani egy olyan útszakaszt, amelyre súlyos milliók lettek elköltve. Meg kell vizsgálni, hogy a tervezés, vagy a kivitelezés volt elhibázott az érintett útszakasz esetében – fogalmazott Süle Zsolt.

- Ezek az esetek példák arra, hogy hogyan nem szabad elkölteni az anyagi forrásokat. Ki kell jelenteni, hogy ezekben az esetekben egyértelmű a városvezetők felelőssége. Nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy mindkét esetben jelentős anyagi veszteséget okoztak a pápai polgároknak – hangsúlyozta a jobbikos képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.