Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Július 24. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Orbán Imre: Kiemelt figyelmet az idősek kárára elkövetett bűncselekményeknek

Orbán Imre: Kiemelt figyelmet az idősek kárára elkövetett bűncselekményeknek

A jobbikos politikus határozottan visszautasítja Pintér Sándor belügyminiszter azon kijelentését, hogy \\\"időskori sajátosság\\\" miatt rettegnek az emberek egyes településeken.

- Sajnálatosnak tartom, hogy a belügyminiszter nincs tisztában az ország egyes területeit elárasztó bűnözési hullámmal, nem tartja fontosnak a társadalom legvédtelenebb rétegének, az időskorúak kárára elkövetett bűncselekmények visszaszorításának fontosságát - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbik Veszprém megyei Rendvédelmi Kabinettjének vezetője.

Orbán Imre felhívta a figyelmet arra, hogy megyénkben sem rózsás a helyzet. Szerinte komplexen kellene kezelni a helyzetet, és az elkövető családi felelősségét is vizsgálni kellene. - Meg kell vonni mindennemű segélyt, támogatást attól a családtól, melynek felnőtt tagjai nem képesek szülői gondoskodás és felelősség minimumát sem felmutatni, gyermekeik az utcán kóborolnak és bűncselekményekből fedezik szórakozásukat - fogalmazott a politikus.

A Jobbik helyi elnöke minden sértettet arra bíztat, hogy tegyen feljelentést a rendőrségen, még akkor is, ha le szeretnék beszélni őket erről. - Közügy, hogy minden elkövető a bíróság elé legyen állítva, majd börtönbe legyen juttatva - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.