Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2012. Április 02. 14:07, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Jobb hangulatban indították a hetet a piacok

Többnyire erősödéssel kezdik a hetet a tőzsdék, az ázsiai részvénypiacok emelkednek, a kínai tőzsdék viszont zárva vannak.

Megállt a zuhanás a nyersanyagpiacokon, de nem tudott feltápászkodni az olajpiac. A dollár gyenge maradt, ahogy a japán jen is, ez segíti az ázsiai exportőröket.

A mai hangulatot a pénteki jó amerikai makroadat és az a hír húzza, hogy az EU vezetői kiterjesztik a pénzügyi tűzfalat az eladósodott eurózóna tagországok köré. A pénzügyminiszterek ugyanis megállapodtak, hogy maximum 800 milliárd eurót különítenek el válságkezelésre. A tartós alapot, az úgynevezett ESM-et 300 milliárd euróval egészítik ki, ami már magában foglalja az íreknek, a portugáloknak, és a görögöknek ígért összegeket. Londoni elemzők szerint hosszabb távra nem lesz megoldás az euróövezeti adósságválság terjedése ellen hozott, megemelt összegű pénzügyi védőháló sem.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 09:28, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 548,8 millió, a halálos áldozatoké 6,338 millió a világon

A világon 548 825 955 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 338 515 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Július 02. 18:08, szombat | Külföld

Felvásárolja az országban megtermelt összes búzát Szlovénia

Szlovénia az állami árutartalékok intézeten keresztül felvásárolja az országban megtermelt össze búzát, továbbá 22 millió euró értékben támogatást nyújt a gazdálkodóknak

2022. Július 01. 13:03, péntek | Külföld

Átalakítják a Notre-Dame katedrális környékét

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,