Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Április 23. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Jó szándékú temető rongáló

Jó szándékú temető rongáló

„Csupán” a síremlékek állapotát akarta ellenőrizni április elején az a 13 éves Pápa környéki településen lakó fiú, aki a helyi „régi” temetőben 7 sírt rongált meg.

A falu polgármestere április 10-én értesítette a rendőrséget arról, hogy a „régi” temetőben ismeretlen elkövető több síremlék fejrészét ledöntötte. Az adatgyűjtés során a helyi körzeti megbízott látókörébe egy általános iskolás fiú került, akit a Pápai Rendőrkapitányságon tanúként hallgattak meg a nyomozók.

Gyermekkorú Cs. Sz. édesanyja jelenlétében elmondta, hogy április 10-én, az iskolából nagyanyjához ment, majd elhatározta, hogy felkeresi rokonai síremléket az „új” temetőben. Hazafele menet a „régi” temetőt is útba ejtette, ahol először dédszülei sírját nézte meg, és ellenőrizte, hogy a síremlékek fejrészét kellően rögzítették-e a talapzathoz. Miután felmenői sírját rendben találta, végig járta a temető összes sírhelyét, és azok fejtábláit is megmozgatta. Néhány fejrész csak megmozdult, ám akadtak olyanok is, amelyek ledőltek a mozgatás hatására. Meghallgatása során már bánta tettét, ám állítása szerint a jó szándék vezérelte: meg szerette volna előzni, hogy a gyengén rögzített táblák később ledőljenek.

Tekintettel arra, hogy a fiú gyermekkora miatt nem büntethető, a rongálás miatt ellene indult büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság megszüntette.

Fotó illusztráció (minap.hu)

Címkék: rendőrség, rongálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék