Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2022. Szeptember 21. 15:26, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelzett a szén-monoxid érzékeli a pápai családi házban

Jelzett a szén-monoxid érzékeli a pápai családi házban

Könnyen tragédiával végződhetett volna az eset.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő a Negyedik utcában, Pápán. A pápai hivatásos tűzoltók mérései nem tudták kimutatni a helyszínen a gyilkos gáz jelenlétét, ezért az eset rekonstruálása miatt kísérletet tettek a gázkazán és gázbojler újraindítására, de a berendezések nem indultak el. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a fűtő- és vízmelegítők javítása miatt hívjon szakembert - írja a Katasztrófavédelem.

A pápai eset könnyen tragédiával végződhetett volna, ha nincsen az ingatlanban megfelelően működő jelzőkészülék. A katasztrófavédelem újra felhívja a lakosság figyelmét arra, mennyire fontos a fűtési szezon előtt a kémények ellenőrzése és a nyílt égésterű vízmelegítők, fűtőberendezések állapotának felülvizsgálata is. Az otthonaink biztonságának javítása érdekében sokat tehetünk egy néhány ezer forintért beszerezhető szén-monoxid-érzékelő, valamint füstjelző készülék használatával.

A kémények tisztítása és felülvizsgálata magánszemélyeknek ingyenes, azt a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon vagy a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon bármikor kérhetik.

Azokban az ingatlanokban, ahol nyílt égésterű készüléket használnak vízmelegítésre, vagy fűtésre, tehát ahol szemmel látható a láng, fennáll a veszélye a szén-monoxid-mérgezésnek akkor, ha nincsen megfelelő jelzőkészülék. Néhány ezer forintos befektetés életet ment. A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, nagy koncentrációban akár egy percen belül is ölhet. Tájékozódjon honlapunkon a minősített készülékekről és szereltessen fel CO-érzékelőt!

Egyéb hírek az elmúlt napokból:

- A 83-as főút forgalmát veszélyeztette egy korábbi baleset miatt megdőlt fa. A Pápa külterületén történt esethez a város hivatásos egysége vonult. A tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták fel a növényt.

- Kigyulladt egy fatároló Mencshelyen, egy Petőfi utcai háznál. A veszprémi hivatásos tűzoltók és a nagyvázsonyi önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, ami érintette a kerítést és megperzselte a környező füves terület egy részét. A lakóingatlanra a tűz nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

A kép csak illisztráció (Archív)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 20:20, szerda | Helyi

Rendőrségi ellenőrzésekre kell számítani a pápai járás útjain!

A pápai rendőrök célja a közlekedésbiztonság növelése.

2022. Október 05. 14:00, szerda | Helyi

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől Nemesszalóknál, nem lett jó vége

Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós a rendőrök elől, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett.

2022. Október 04. 13:30, kedd | Helyi

Bódult állapotban vezetett a balesetben megsérült nő

A rendőrök büntető és szabálysértési eljárást is indítottak 29 éves pápai sofőr ellen.

2022. Október 04. 12:33, kedd | Helyi

Három baleset az elmúlt héten Pápa környékén

Óvatosan közlekedjünk a nedves, vizes utakon - hívja fel a közlekedők figyelmét a Rendőrség.