Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2019. Szeptember 07. 13:37, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

Jelentős útfelújítási terveket is tartalmaz Áldozó Tamás programja

A polgármester a Fidesz-KDNP színeiben indul újra az ősz választáson. Az elmúlt napokban az Esterházy2035 elnevezésű program négy pontját már megismerhette a közvélemény, íme az ötödik programpont.

Áldozó Tamás közösségi oldalán a város közútjainak javítására vonatkozó elképzeléseit ismerette. Mint írja, 2017-ben utak korszerűsítésére kapott 650 millió forint rendkívüli kormányzati támogatásból – helyi források bevonásával – közel 1 milliárd forint értékű útfelújítás valósult meg, újjáépültek a Várkert, a Török Bálint, a Vásár, a Korona, a Korvin és a Jókai utcák.

A jövőre vonatkozó tervekben egy ennél is nagyobb volumenű útfelújítási koncepcióról számol be. - A gyűjtőutak közül felújítandó és az új köztemető kialakítása miatt meghosszabbítandó a Gróf út, rekonstrukcióra szorulnak a Veszprémi és a Külső-Veszprémi, a Bocsor, a Szent István és a Külső-Győri, valamint a Celli utak. A Téglagyári út szabályozása és bekötése a keleti elkerülő repülőtérig tartó szektorába a Várkertfürdő és a Belváros gyors elérését teszi lehetővé az M1/83-as (győri) irányból - írja a városvezető.

A gyűjtőutak felújítása mellett időszerű a mellékutak korszerűsítése is. - Számos út megújítása a víziközmű rekonstrukciójával együtt készül el, először a Dózsa György utca, aztán a gördülő fejlesztési tervnek megfelelően a továbbiak. A járdaépítések előrehaladásával a hangsúly fokozatosan a mellékutcák felújítására helyeződik - áll Áldozó Tamás bejegyzésében.

Az Esterházy2035 program korábbi négy pontját ITT találja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 07:41, vasárnap | Helyi

Kigyulladt egy ház Farkasgyepűn

Pápáról és Ajkáról is érkeztek tűzoltók a helyszínre.

2022. Január 23. 07:06, vasárnap | Helyi

Előkerült a szombaton eltűnt pápai lány

Tegnap írtunk arról, hogy a rendőrség is keres egy eltűnt 17 éves pápai lányt. A családtól kapott információink szerint a lány épségben előkerült.

2022. Január 22. 11:04, szombat | Helyi

Magyarország kormánya a pápai kastélyban készült fotóval köszönti a magyar kultúrát

Magyarország kormányának közösségi oldala is megemlékezett a magyar kultúra napjáról. A posztban szereplő fotók között felbukkan az Esterházy-kastély zöld szalonja is.

2022. Január 22. 09:59, szombat | Helyi

Havazik Pápán, 8-10 centiméter friss hó hullott