Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2012. Március 08. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Jelentős növekedés várható a hazai villamosenergia-fogyasztásban

Jelentős növekedés várható a hazai villamosenergia-fogyasztásban

Az EDF-Démász szerint az új nagyfogyasztóknak köszönhetően növekedés várható a villamosenergia-felhasználásban a 1,3 millió lakosú dél-magyarországi régióban.

Az áramszolgáltató a szolgáltatási területén – a kecskeméti Mercedes-gyár idén induló termelésétől – 2 százalékos fogyasztásnövekedésre számít 2012-ben, és a következő években is hasonló mértékű bővülést vár.

Az EDF - Démász ellátási területén az áramfogyasztás 2010-ben stagnált az előző évhez képest, míg 2011-ben a villamosenergia-fogyasztás 0,2 százalékkal bővült. A villamosenergia-fogyasztás az idei évben már szignifikánsan emelkedik majd, amit a következő években is akár 2 százalék feletti növekedés követhet. Az idei évre elmondható, hogy a növekedés néhány új nagyfogyasztónak, így például a Mercedes új gyárának köszönhető, míg a lakossági fogyasztás továbbra is csökkenést mutathat. A következő években várhatóan a lakossági fogyasztáscsökkenés is megáll, illetve megfordul a trend, és ebben a szegmensben is növekedés várható.

Annak érdekében, hogy a megnövekedett fogyasztási igényeket továbbra is a legmagasabb üzembiztonsági és környezetvédelmi elvárások figyelembevétele mellett elégíthesse ki, az EDF - Démász tavaly 3,5 milliárd forintot meghaladó értékben hajtott végre minőségjavító beruházásokat. A fejlesztések nagy része, mintegy 2,8 milliárd forint a kis- és középfeszültségű hálózatok felújítására, átépítésére irányult, míg a nagyfeszültségű hálózatok és alállomások felújítására, illetve rekonstrukciós munkák elvégzésére 861 millió forintot költött a dél-magyarországi áramszolgáltató. A társaság idén, hasonló beruházásokra, várhatóan 4,2 milliárdot meghaladó összeget fordít majd.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.