Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Augusztus 15. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Jelentős mennyiségű tanszeradományt gyűjtöttek a Pápai Polgárok

Jelentős mennyiségű tanszeradományt gyűjtöttek a Pápai Polgárok

Újabb jótékonysági akciót szervezett a fiatalokból álló csapat, amely mintegy 40 darab táskát, több száz füzetet és egyéb kiegészítőt adott át ma az ESZI munkatársainak, akik rászoruló családokhoz juttatják el a felajánlásokat.

Nem ez az első akciója a Pápa Polgároknak, elsőként tavaly ősszel hívták fel magukra a figyelmet, amikor a belvárosi köztisztasági és közbiztonsági petíciójukhoz csaknem kétezren csatlakoztak. Ezt követte a cipősdoboz kampány, melynek során több száz adományt gyűjtöttek a karácsonyfa alá azoknak, akiknek egyéb módon nem futna ajándékra, tavasszal pedig a pápai közlék takarítására, kicsinosítására vállkoztak a Pápai Polgárok.

Most arra kérték a pápaiakat, hogy jó állapotú tanszerekkel segítsék a nehezebb sorsúakat. Magukat a szervezőket is meglepte az a mennyiség, amelyet elszállíthattak az Egyesített Szociális Intézmény számára, ugyanis több mint 40 darab iskolatáska és több száz egyéb kiegészítő gyűlt össze. Hangsúlyozták, az iskolakezdés nagyon sok család számára jelent igen jelentős anyagi megterhelést, bíznak abban, hogy így több kisdiák lesz, aki magabiztosabban és boldogabban kezdhetik meg a tanévet.

Az ESZI munkatársai megköszönték a gyűjtést, elmondták, hogy soha korábban nem érkezett hozzájuk ilyen mértékű tanszerfelajánlás. Hozzátették, az eszközöket gondosan kiválasztott, valóban rászoruló családok számára fogják eljuttatni, még a tanévkezdést megelőzően.

Fotó: Haraszti Gábor, Fekete Bori

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 20:02, péntek | Helyi

Időseknek tartottak előadást az online bűncselekmények megelőzése érdekében

A pápai rendőrök a helyi nyugdíjas klubok tagjainak tartottak bűn-és baleset megelőzési előadást.

2024. Szeptember 27. 20:01, péntek | Helyi

Nagy volt az érdeklődés a pápai toborzáson

2024. Szeptember 27. 15:26, péntek | Helyi

Két autó ütközött Pápa és Ihász között, teljes az útzár!

Az egyik autó árokba borult az ütközés után.

2024. Szeptember 27. 13:05, péntek | Helyi

Kezelés orvosi piócákkal – Már Pápán is!

Több ezer éves hagyományokkal bíró alternatív terápia a piócás kezelés, amely immáron városunkban is elérhető. Az egészségügyi szakember által végzett kezelés biztonságos, a betegek visszajelzései pedig rendkívül pozitívak.