Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Január 06. 14:20, péntek | Belföld
Forrás: mti

Jelenleg alacsony az influenza-vírus aktivitása az országban

Jelenleg alacsony az influenza-vírus aktivitása az országban

A múlt év utolsó hetében 8200 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, így még alacsony a vírus aktivitása az országban - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentésében.

A betegek 14,1 százaléka gyermek, 38,4 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 31,2 százaléka, 16,3 százalékuk pedig 60 éven felüli.

Az 52. héten öt megyében nőtt, két területen nem változott, 13 megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedést hat területen - a fővárosban, Baranya, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - diagnosztizáltak.

Az OEK-jelentés szerint a 29 influenzagyanús betegtől érkezett vizsgálati anyagból a laboratóriumi vizsgálatok tizenegy esetben igazolták az influenza A vírust.

Egyelőre csak három kórházban van látogatási tilalom az influenzás megbetegedések és hurutos, légúti fertőzések miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Eszerint nem lehet felkeresni a betegeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának gyermek- és szülészet-nőgyógyászati osztályain, valamint újszülöttrészlegén. Látogatási tilalom van a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház intenzív, csecsemő- és gyermekosztályán, valamint szülészeti-nőgyógyászati és újszülöttrészlegén, továbbá a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Rendelőintézet ápolási osztályán.

Címkék: betegség, influenza, vírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.