Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2019. Május 28. 18:41, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Javítják az utat a Fő téren és a Szent László utcában

Javítják az utat a Fő téren és a Szent László utcában

Mindkét esetben lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A Fő tér felújtásakor elkészült útburkolatot legutóbb két évvel ezelőtt újították fel jelentős mértékben. Akkor garanciális javítást végeztek, ám a garanciaidő lejárt, a burkolat azonban ismételten rossz állapotba került, több térkő megsüllyedt, eltört. Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, körülbelül három héttel ezelőtt egyeztettek a Fő tér rekonstrukcióját megvalósító céggel, amely élvállalta a problémás részek kijavítását. Az időjárás és a Korvin utcában lekötött kapacitásai miatt csak a mai napon tudtak nekiállni a munkának.

A jobb oldali sávban dolgoznak, jelzőlámpás irányítás mellett a cég munkásai, ezért egy sávon halad a forgalom. A lezárás várhatón csütörtökig lesz érvényben a Fő téren, mivel náhány nap kötési időre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a forgalom visszatérhessen az útra.

A Szent László utcában, a belvárosi utcák közül az elsők között készült térkőburkolat, amely mára rossz állapotba került, több burkolókő megsérült. Korábban több kisebb javítás történt az utcában, ám mivel ez a fajta térkőmár sehol sem kapható, nem lehetett megfelelően megjavítani a burkolatot. A városvezetéssel egyeztetve a Városgondnokság úgy döntött, hogy sávokban felszedik a jelenlegi burkolatot és antracit színű térkővel pótolják az eredeti köveket, a megmaradt anyaggal pedig ki tudják javítani a megbomlott részeket. A munkálatok jövő héten kezdődnek és néhány hét alatt végeznek is. Forgalomkorlátozásra itt is kell számítani - tudtuk meg az igazgatótól.

Bakó István elmondta, befejeződtek a tavaszi kátyúzási munkálatok, 15 millió forintot költöttek el útjavításra. A továbbiakban a már megrendelt hideg aszfalttal javítják ki az idő közben kialakult kátyúkat. Dolgoznak a hegyi utak szokásos karbantartásán is, ezt nehezíti a csapadékos időjárás, de igyekeznek minél jobb minőségű utakat kialakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

2022. Május 24. 11:37, kedd | Helyi

Megalakult a Pápai Borklub

A Somlói Borrend Egyesület közgyűlése április 29-én tartott ülésén döntött a Pápai Borklub megalakításáról.

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.