Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 28. 18:41, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Javítják az utat a Fő téren és a Szent László utcában

Javítják az utat a Fő téren és a Szent László utcában

Mindkét esetben lezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A Fő tér felújtásakor elkészült útburkolatot legutóbb két évvel ezelőtt újították fel jelentős mértékben. Akkor garanciális javítást végeztek, ám a garanciaidő lejárt, a burkolat azonban ismételten rossz állapotba került, több térkő megsüllyedt, eltört. Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, körülbelül három héttel ezelőtt egyeztettek a Fő tér rekonstrukcióját megvalósító céggel, amely élvállalta a problémás részek kijavítását. Az időjárás és a Korvin utcában lekötött kapacitásai miatt csak a mai napon tudtak nekiállni a munkának.

A jobb oldali sávban dolgoznak, jelzőlámpás irányítás mellett a cég munkásai, ezért egy sávon halad a forgalom. A lezárás várhatón csütörtökig lesz érvényben a Fő téren, mivel náhány nap kötési időre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a forgalom visszatérhessen az útra.

A Szent László utcában, a belvárosi utcák közül az elsők között készült térkőburkolat, amely mára rossz állapotba került, több burkolókő megsérült. Korábban több kisebb javítás történt az utcában, ám mivel ez a fajta térkőmár sehol sem kapható, nem lehetett megfelelően megjavítani a burkolatot. A városvezetéssel egyeztetve a Városgondnokság úgy döntött, hogy sávokban felszedik a jelenlegi burkolatot és antracit színű térkővel pótolják az eredeti köveket, a megmaradt anyaggal pedig ki tudják javítani a megbomlott részeket. A munkálatok jövő héten kezdődnek és néhány hét alatt végeznek is. Forgalomkorlátozásra itt is kell számítani - tudtuk meg az igazgatótól.

Bakó István elmondta, befejeződtek a tavaszi kátyúzási munkálatok, 15 millió forintot költöttek el útjavításra. A továbbiakban a már megrendelt hideg aszfalttal javítják ki az idő közben kialakult kátyúkat. Dolgoznak a hegyi utak szokásos karbantartásán is, ezt nehezíti a csapadékos időjárás, de igyekeznek minél jobb minőségű utakat kialakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.