Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 29. 07:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Játszva tanultak a gyerekek a rendőrkapitányságon

Játszva tanultak a gyerekek a rendőrkapitányságon

A pápai rendőrök táborozó diákokat látták vendégül.

A helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat nyári táborának diákjai számára 2021. július 24-én játékos bűn- és baleset-megelőzési délelőttöt szerveztek a rendőrök. Az általános iskolás fiatalok különböző kirakók segítségével ismerkedhettek meg az alapvető gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival, valamint a nyári szünetre vonatkozó hasznos vagyonvédelmi tanácsokat is kaptak. A rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy a strandlopások megelőzése érdekében a vízpartra ne vigyenek magukkal ékszereket és értékes műszaki cikkeket, telefonjukat lehetőség szerint hagyják otthon, valamint csak annyi készpénz legyen náluk, amennyit feltétlenül szeretnének elkölteni. A kábítószer-ellenes világnap alkalmával a rendőrök arra kérték a fiatalokat, hogy még kíváncsiságból se próbálják ki a tiltott szereket, hiszen azok ártalmasak lehetnek az egészségükre, valamint a kábítószerekkel kapcsolatos mindenféle tevékenység büntetendő. A délelőtt alkalmával a gyermekek megtekintették az előállító helyiséget és beülhettek egy rendőrautóba is.

A szünidő alatt a pápai rendőrök több helyi és vidéki általános iskola nyári táborában is tartanak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.