Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2014. Május 13. 17:48, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Játszótér épül a Fő téren

Játszótér épül a Fő téren

Ne lepődjön meg senki, ha a következő napokban újra kordonokat lát a Fő téren. A Nagytemplom mögötti terület egy részén ugyanis felbontják a burkolatot és játszóteret építenek. A Játékfesztiválra már készen is lesz.

A ma délutáni sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, hogy a Fő tér rekonstrukció ugyan lezárult, a tér kialakítása mégsem tekinthető véglegesnek, továbbá a különböző rendezvények más-más berendezést igényeltek. - Most egy olyan funkcióbővítést tervezünk megépíteni a Pápai Játékfesztivál kezdetéig, amely hosszabb időre is szolgálhatja majd a pápaiakat - mondta el a városvezető.

A játszótér a Nagytemplom mögötti-melletti területen fog megépülni, ahol a nagy fák árnyékot biztosítanak és a forgalom sem zavarja majd a gyermekeket. Az építkezés már a héten elkezdődik. A polgármestertől megtudtuk, az önkormányzati beruházás célja az, hogy minél több kisgyermek (a játszóteret három éves kortól tizenkét éves korig lehet majd használni - a szerk.) találjon szórakozást a Fő téren.

Megkérdeztük, hogy miért nem a Fő tér rekonstrukció részeként valósult meg a szóban forgó beruházás. Áldozó Tamás válaszában elmondta, a projekt 2008-as tervezésekor játszótérrel nem számoltak, így az nem volt része a projektnek. - A tervezőknek sem volt pontos tapasztalata arról, hogy ha egy ilyen nagyléptékű átalakításba kezdünk egy ilyen frekventált helyen, az pontosan mennyi változással jár. Úgy gondoljuk, hogy most jött el ennek a funkcióbővítésnek az ideje és a következő időszakban további változások is várhatók, hiszen ahogy használjuk, úgy tapasztaljuk, hogy milyen további átalakításokra van szükség.

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, az említett területen a gránitburkolatot felszedik és egy vastagabb betonalapot készítenek a játékok alá. Az elkészült betonalapokba fogják rögzíteni a játékokat, majd az ütéscsillapító elemeket. Az új játszóteret az európai uniós szabványok szerint tervezték. Molnár István kitért arra is, hogy a gránitlapok felszedését úgy fogják elvégezni, hogy azok bármikor visszahelyezhetőek legyenek, például a téli szezonban, vagy rendezvényekkor, amikor a játszóteret adott esetben ideiglenesen lebontanák.

Az önkormányzati beruházás összköltsége mintegy 15 millió forint. Az építkezés idején a lakosság türelmét kérik.

Címkék: fő tér, játszótér

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.

2022. Május 24. 11:37, kedd | Helyi

Megalakult a Pápai Borklub

A Somlói Borrend Egyesület közgyűlése április 29-én tartott ülésén döntött a Pápai Borklub megalakításáról.

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.