Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 13. 17:48, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Játszótér épül a Fő téren

Játszótér épül a Fő téren

Ne lepődjön meg senki, ha a következő napokban újra kordonokat lát a Fő téren. A Nagytemplom mögötti terület egy részén ugyanis felbontják a burkolatot és játszóteret építenek. A Játékfesztiválra már készen is lesz.

A ma délutáni sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, hogy a Fő tér rekonstrukció ugyan lezárult, a tér kialakítása mégsem tekinthető véglegesnek, továbbá a különböző rendezvények más-más berendezést igényeltek. - Most egy olyan funkcióbővítést tervezünk megépíteni a Pápai Játékfesztivál kezdetéig, amely hosszabb időre is szolgálhatja majd a pápaiakat - mondta el a városvezető.

A játszótér a Nagytemplom mögötti-melletti területen fog megépülni, ahol a nagy fák árnyékot biztosítanak és a forgalom sem zavarja majd a gyermekeket. Az építkezés már a héten elkezdődik. A polgármestertől megtudtuk, az önkormányzati beruházás célja az, hogy minél több kisgyermek (a játszóteret három éves kortól tizenkét éves korig lehet majd használni - a szerk.) találjon szórakozást a Fő téren.

Megkérdeztük, hogy miért nem a Fő tér rekonstrukció részeként valósult meg a szóban forgó beruházás. Áldozó Tamás válaszában elmondta, a projekt 2008-as tervezésekor játszótérrel nem számoltak, így az nem volt része a projektnek. - A tervezőknek sem volt pontos tapasztalata arról, hogy ha egy ilyen nagyléptékű átalakításba kezdünk egy ilyen frekventált helyen, az pontosan mennyi változással jár. Úgy gondoljuk, hogy most jött el ennek a funkcióbővítésnek az ideje és a következő időszakban további változások is várhatók, hiszen ahogy használjuk, úgy tapasztaljuk, hogy milyen további átalakításokra van szükség.

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője a beruházás részleteit ismertette. Elmondta, az említett területen a gránitburkolatot felszedik és egy vastagabb betonalapot készítenek a játékok alá. Az elkészült betonalapokba fogják rögzíteni a játékokat, majd az ütéscsillapító elemeket. Az új játszóteret az európai uniós szabványok szerint tervezték. Molnár István kitért arra is, hogy a gránitlapok felszedését úgy fogják elvégezni, hogy azok bármikor visszahelyezhetőek legyenek, például a téli szezonban, vagy rendezvényekkor, amikor a játszóteret adott esetben ideiglenesen lebontanák.

Az önkormányzati beruházás összköltsége mintegy 15 millió forint. Az építkezés idején a lakosság türelmét kérik.

Címkék: fő tér, játszótér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.