Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Június 12. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékfesztivál és cseh sörfesztivál a hétvégén

Játékfesztivál és cseh sörfesztivál a hétvégén

Az Esterházy-kastély udvarán és a Fő téren is lázas készülődés zajlik, hiszen pénteken mindkét helyszín fesztiválhelyszínné válik.

Boros Katalin, a sörfesztivált szervező Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, a színes Fő téri programokat segíteni szeretnék a kastélyudvaron. Behűtött csapolt és üveges cseh sörök várják a megszomjazottakat. Folyamatos zenét is biztosítanak a szervezők, esténként pedig izgalmasnak ígérkező produkciókra kerül sor. Pénteken este nyolctól egy háromtagú amerikai rap banda, pápai táncosokkal kiegészülve lép színpadra, szombaton Dj. Schneider zenéjére lehet bulizni, vasárnap 16 órától 22-ig pedig habprartival készülnek a szervezők. És hogy a sörökről is írjunk egy sort, 12 féle cseh sörkülönlegesség közül választhatunk majd a kastély udvarán.

A Pápai Játékfesztiválon idén is folytatódik a Játékos Művészet című program, ezúttal a fotóművészet és a cirkuszi-és bábművészet gazdagítja kínálatot, de lesz térszínező program és a fesztivál padját is megválasztják majd. A Várkertben kétszáz egyéni és társasjáték várja a kicsiket és a kicsit nagyobbakat, az elmúlt évek kedvenc játékait mind megtalálhatják a gyerekek, így például a Ládavasutat, a Felhővadászatot és Paprika Jancsi csúzlizdája is újra kinyit, de ez alkalommal is szolgálunk újdonságokkal, mint például az Egérparádé, a Molyolda és a Mesekert elnevezésű programok. A várkerti színpadin koncertek, mesejátékok és folklór műsorak kerülnek bemutatásra. A Fő tér idén is elsősorban a nagykoncerteké lesz, várhatóan idén is megtelik majd szórakozókkal a belváros, hiszen a hazai könnyűzene igen jeles képviselőit hívták meg ezúttal is.

A Játékfesztivál programját Itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.