Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 14. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Járdasziget és gyalogátkelőhely épül a Külső-Veszprémi úton

Járdasziget és gyalogátkelőhely épül a Külső-Veszprémi úton

Az Igal lakótelepen élők vágya teljesül a közeljövőben. A balesetveszélyes Külső-Veszprémi úton egy gyalogátkelőhely és egy forgalomlassító járdasziget kerül kialakításra. Legkésőbb június közepére elkészül.

A tízmillió forintos önkormányzati beruházás azEsterházy Ferenc Terv Igali részprogramjának keretében készül el - tudtuk meg a helyszínen Áldozó Tamástól. A polgármester elmondta, a novemberben megtartott lakossági konzultáción fogalmazódott meg az a lakossági igény, hogy a Külső-Veszprémi úton épüljön egy gyalogátkelőhely.

A városvezető további fejlesztéseket is előrevetített, így az igaliak járda- és parkolóépítésre, valamint közvilágítás-bővítésre is számíthatnak a jövőben. Mint mondta, alapvető cél a városban, hogy a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei javuljanak, így egyre többen válasszanak az autó helyett egyéb közlekedési eszközt.

A szóban forgó beruházás műszaki részleteit Molnár István ismertette. A városfejlesztési osztály vezetője elmondta, az átkelő kialakításához szélesítik az úttestet, melynek közepén egy forgalomlassító szigetet építenek. - 20 méter hosszban épül egy elválasztó sziget, aminek a szélessége két méter lesz. Emellett 50 méter hosszban mindkét oldalon új szegélyt létesít a kivitelező, amely az aszfaltburkolatot a teljes szakaszon lemarta. A helyére új, egyrétegű aszfaltburkolat épül. A gyalogátkelőhelyet három méter szélességben festik majd fel - tudtuk meg Molnár Istvántól.

A beruházás részeként a zebra környékének közvilágítása is korszerűbbé válik, megközelíthetősége mindkét irányból akadálymentesen biztosítva lesz. Az építkezés idejére az autósok türelmét kérik, sebességkorlátozás van érvényben az érintett útszakaszon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.