Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 22. 19:17, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Újabb rovásírással írt településtáblát avattak Pápán

Újabb rovásírással írt településtáblát avattak Pápán

Szegedi Csanád EP-képviselő leplezte le a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai alapszervezete által kihelyezett táblát a Győri úti városhatárnál.

Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő elmondta, a Jobbik nyíltan is vállalt missziója, hogy minél több helyen ismerjék meg az országban a rovásírást. Ezt a célt szolgálja a most leleplezett tábla is Pápa határában.

Szegedi Csanád, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője, mielőtt leleplezte volna a frissen kihelyezett táblát, röviden beszélt arról, szerinte miért fontosak a székely-magyar rovásírással írt településtáblákatáblák. – Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy a Jobbik miért támogatja ezt a missziót. Természetesen mi is tudjuk, hogy nem ez a legnagyobb probléma Magyarországon, viszont a meglévő problémák közepette igenis fontos az, hogy két lábbal álljunk a földön, kihúzzuk magunkat és azt mondjuk, büszkék vagyunk a múltunkra, büszkék vagyunk a jelenünkre. Azt szeretnénk, hogy a 21. század nyertese legyen Magyarország, ehhez pedig hozzá tartoznak azok a világméretűnek mondható ősi kultúrkincsek, mint az anyanyelvünk, vagy a székely-magyar rovásírás – fogalmazott Szegedi Csanád EP képviselő.

A tábla leleplezését követően lakossági fórumot tartott Szegedi Csanád a JMSZK kistermében.

A rovásírással írt településtáblák kihelyezése 1989-ben Székelykeresztúrról indult, majd 2003-ban folytatódott Székelyföld szerte. Magyarországon 2010-ben lett meghirdetve a táblaállítási misszió, melyre várakozáson felüli érdeklődés mutatkozott.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.