Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2012. Március 22. 19:17, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Újabb rovásírással írt településtáblát avattak Pápán

Újabb rovásírással írt településtáblát avattak Pápán

Szegedi Csanád EP-képviselő leplezte le a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai alapszervezete által kihelyezett táblát a Győri úti városhatárnál.

Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő elmondta, a Jobbik nyíltan is vállalt missziója, hogy minél több helyen ismerjék meg az országban a rovásírást. Ezt a célt szolgálja a most leleplezett tábla is Pápa határában.

Szegedi Csanád, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője, mielőtt leleplezte volna a frissen kihelyezett táblát, röviden beszélt arról, szerinte miért fontosak a székely-magyar rovásírással írt településtáblákatáblák. – Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy a Jobbik miért támogatja ezt a missziót. Természetesen mi is tudjuk, hogy nem ez a legnagyobb probléma Magyarországon, viszont a meglévő problémák közepette igenis fontos az, hogy két lábbal álljunk a földön, kihúzzuk magunkat és azt mondjuk, büszkék vagyunk a múltunkra, büszkék vagyunk a jelenünkre. Azt szeretnénk, hogy a 21. század nyertese legyen Magyarország, ehhez pedig hozzá tartoznak azok a világméretűnek mondható ősi kultúrkincsek, mint az anyanyelvünk, vagy a székely-magyar rovásírás – fogalmazott Szegedi Csanád EP képviselő.

A tábla leleplezését követően lakossági fórumot tartott Szegedi Csanád a JMSZK kistermében.

A rovásírással írt településtáblák kihelyezése 1989-ben Székelykeresztúrról indult, majd 2003-ban folytatódott Székelyföld szerte. Magyarországon 2010-ben lett meghirdetve a táblaállítási misszió, melyre várakozáson felüli érdeklődés mutatkozott.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.