Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 02. 14:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Új üzemcsarnokot avattak a Johnson Controls mezőlaki gyáregységében

Új üzemcsarnokot avattak a Johnson Controls mezőlaki gyáregységében

A Pápa közeli településen működő gyár a válság ellenére 200 fővel bővült az elmúlt két évben. A fejlesztésnek köszönhetően újabb dolgozókat fognak felvenni. A beruházást a magyar kormány és az Európai Unió is támogatta.

Ünnepélyes keretek között adták át az új üzemcsarnokot kedden délelőtt. A megnyitón részt vett a cég európai alelnöke,Manfred Rotterdam, dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Manfred Rotterdambeszédében úgy fogalmazott, hogy az újonnan átadott gyáregység a Johnson Controls világszínvonalú technológiájának és a szakképzett, elkötelezett magyar munkavállalóknak a közös sikere. A cég alelnöke köszönetet mondott az Európai Uniónak és a magyar kormánynak, hogy támogatást nyújtottak a beruházáshoz.

- A magyar autóipar folyamatosan növekszik. Az ország fontos helyszíne lett közép-kelet-európai növekedésünknek. Örömmel dolgozunk itt együtt a jól képzett, nagy szaktudású magyar munkavállalókkal – mondta Rotterdam.

Dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője gratulált a cég nyertes pályázatához. Kiemelte, hogy a több mint 1500 fős foglalkoztatottságával a Johnson Controls cégcsoport a térség legnagyobb foglalkoztatójává vált, megelőzve a Pápai Hús 1913. Kft-t.

A politikus elmondta továbbá, hogy a csaknem másfél milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió és a magyar kormány komplex technológiai fejlesztést és foglalkoztatást támogató pályázata révén 378444065 forinttal járult hozzá.

A megnyitón Kovács Csaba, a gyár igazgatója ismertette a mezőlaki egység tevékenységét, majd gyárlátogatásra invitálta a jelenlévőket.

A mezőlaki gyár olyan fémalkatrészeket és ülésállító berendezéseket gyárt az autóipar legnagyobb globális szereplői számára, mint például ülésmagasság-állítók, ülés- és háttámla-rögzítők. Az új gyáregységben 1500 négyzetméteren készülnek majd az ülés- és háttámla-rögzítők, valamint ülésmagasság-állítók. További 1500 négyzetméteren raktárak, míg 400 négyzetméteren irodák és szociális helyiségek valósultak meg.

A Johnson Controls jelentősen növelte gyártókapacitását a pápai kistérségben 2007 óta, amikor 270 munkavállalóval megkezdte működését. 2010-ben felvásárolta az autó műszerfalborítást, kárpitokat gyártóSeton pápaigyáregységét, amely ma már körülbelül 950 főt foglalkoztat. A gyár prémium minőségű bőrborítású belső autóalkatrészeket állít elő: pl. ajtóelemek és beépülő termékei (kartámasz, ablakemelő), középkonzolok és műszerfalak.

A Johnson Controls ma már több mint 2500 főt foglalkoztat négy magyarországi üzemében (Pápa, Mezőlak, Mór és Kecskemét).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.