Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 12. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Új rendőrök ezrei veszik fel a harcot a bűnözőkkel

Új rendőrök ezrei veszik fel a harcot a bűnözőkkel

Február elsejéig 4300 új rendőr kezdi meg munkáját – közölte Hatala József országos rendőrfőkapitány pénteken Fehérgyarmaton, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város új kapitánysági épületét.

Az altábornagy elmondta, hogy a kormányváltáskor vállalt jelentős létszámfejlesztés valamennyi régiót érinti majd, mind a 19 megyébe kerülnek pályakezdő rendőrök az elosztási tervnek megfelelően. Hatala József kiemelte: az ifjú kollégákat természetesen a tapasztalt rendőröknek kell majd felkészíteniük a hivatásra, az ő felelősségük lesz, hogy azok a lehető legjobban elsajátíthassák a gyakorlati ismereteket.

Fehérgyarmaton az Európai Unió támogatásával a hat évvel ezelőtt épült, volt határőrségi épületet alakították át rendőrkapitánysággá. Az ORFK és a Szabolcs megyei főkapitányság 11 millió forinttal segítette a beruházást, míg a város önkormányzata a létesítmény külső területe rendbetételének a költségeit vállalta.

A körzet többi önkormányzata is segíti a munkát

Tilki Attila, a település Fidesz–KDNP-s polgármestere, a térség egyéni országgyűlési képviselője az avatáson elmondta: a körzet többi településének az önkormányzata is segíti anyagiakkal a fehérgyarmati rendőrkapitányság munkáját, a helyhatóságok példamutatóan működnek együtt a rendőrséggel a közbiztonság megerősítése érdekében.

Tarcsa Csaba rendőr ezredes, szabolcsi főkapitány az MTI-nek elmondta: a fehérgyarmati kapitányság a megye legsűrűbben lakott körzetében működik, 49 település 36 ezer lakosát szolgálja. Emellett a magyar–ukrán és a magyar–román határ mentén speciális bűnüldözési és bűnmegelőzési feladatai is vannak, elsősorban az ember- és az árucsempészés visszaszorításában.

Az ország tíz legjobb kapitánysága között

Takács Zsolt alezredes, a fehérgyarmati kapitányság vezetője közölte: a szervezet állományához 84 rendőr tartozik, s minden településnek van körzeti megbízottja, igaz, a kis falvak közül kettőt-hármat is egy megbízott lát el. A kapitány fontosnak tartotta kiemelni: az állomány tagjai elismerésre méltó munkát végeznek, hiszen a szervezet a nyomozás eredményességi mutatójával az ország legjobb tíz rendőrkapitánysága közé tartozik, míg két évvel ezelőtt, 2009-ben elsők voltak a rangsorban.

Címkék: orfk, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.