Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Május 27. 08:16, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ittasan nekiütközött egy busznak, majd elhajtott

Ittasan nekiütközött egy busznak, majd elhajtott

Cserbenhagyás és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 22 éves pápai férfival szemben, aki 2021 novemberében ittasan, egy szabálytalan kanyarodás során busznak ütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A vádirat szerint az elkövető 2021. november 2-án este Bakonypölöskén ittasan vezetett, amikor az egyik mellékutcából jobbra nagyobb ívben kanyarodva hajtott ki a falu főutcájára úgy, hogy a neki jobbról, Kup irányából érkező autóbusz bal hátsó részének ütközött, melyen nyolcan utaztak. A balesetben következtében mindkét jármű megrongálódott, és bár személyi sérülés nem történt, az eset körülményei alapján annak reális lehetősége fennállt. Az elkövető, annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg, és csak mintegy 15- 20 perc elteltével tért vissza gyalogosan a helyszínre, ahol a rendőrök igazoltatták, és az intézkedés során megállapították, hogy ittasan vezetett, melyet utóbb a vérvizsgálat eredménye is megerősített. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak, valamint indítványt tett arra is, hogy a bíróság a férfit határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.