Városlista
2021. április 21, szerda - Konrád

Hírek

2021. Április 02. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Ittasan balesetet okozott, majd megpróbálta félrevezetni a rendőröket

Ittasan balesetet okozott, majd megpróbálta félrevezetni a rendőröket

Ittas állapotban elkövetett járművezetés és hatóság félrevezetésének vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 21 éves férfit, aki miután ittasan balesetet szenvedett és a helyszínt elhagyta, valótlanul arról tett bejelentést a rendőrségnek, hogy a járművet előzőleg eltulajdonították.

A vádirat szerint az elkövető 2021 januárjában késő este, azt követően, hogy szeszesitalt fogyasztott, Pápán, a várost elkerülő főúton vezette édesanyjának személygépkocsiját. A vádlott az egyik kereszteződéshez érve, a menetirány szerinti jobb oldali, forgalom elől elzárt, szegéllyel kiemelt területre hajtott, ahol két közlekedési táblának is nekiütközött, majd a jobb oldali vízelvezető árokban állt meg. A vádlott ezek után gyalogosan elhagyta a helyszínt, és telefonon valótlan bejelentést tett a rendőrségre, miszerint ismeretlen személy édesanyjának a városban leparkolt gépkocsiját eltulajdonította. Három perccel a valótlan bejelentését követően a rendőrök az állítólagos parkolóhely közelében igazoltatták az elkövetőt, aki előbb megismételte a valótlan állítását, majd néhány perccel később elismerte, hogy ő vezette a balesettel érintett személyautót. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 21. 19:22, szerda | Helyi

Zajlanak az M83-as vasúti hídjának előkészítő munkálatai

A tavaly októberben megkezdett kivitelezésnek egyre látványosabb munkafolyamatait figyelhetik meg azok, akik Győr, vagy éppen Vaszar felé veszik az irányt Pápáról.

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.