Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Május 31. 09:50, péntek | Helyi
Forrás: papa-ma.hu, Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Itt két hét múlva koncertek lesznek!

Itt két hét múlva koncertek lesznek!

Nagy tempóban halad a pápai Fő tér felújítása, napról-napra látványosan növekszik a burkolt területek nagysága. Egyelőre azonban nehéz elképzelni, hogy a téren két hét múlva a Magna Cum Laude és a Quimby fog zenélni.

Június közepén, a Pápai Játékfesztivál és Pápa Város Napja alkalmából tervezik a Fő tér átadását, vagy ahogyan mostanában mondják, az új tér próbáját. Ennek megfelelően végre a munka is halad.

Jelenleg a Fő tér rekonstrukciójának egyik leglátványosabb beruházása zajlik. A műjégpálya készítése hamarosan befejeződik, a napokban betonozták le a becsövezett területet. A hűtött jégpályát a nagytemplom előtt alakítják ki, s a pálya alá szerelt gépészeti eszközökkel 3-8 centiméter vastag jeget tudnak létrehozni megfelelő időjárás esetén - mondta el Németh Tamás, a Városfejlesztési Kft. igazgatója.Tájékoztatása szerint a Fő téri munkálatok nagy részét szeretnék június közepére, a Pápai Játékfesztiválra befejezni, de a teljes befejezés augusztusra várható.

Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója a papa-ma.hu-nak elmondta, a napokban kialakított betonrétegre kerül majd a gránit kőburkolat. A burkolással azonban még várni kell, hiszen a beton végleges kötése 28 nap alatt történik meg. A két hét múlva kezdődő Játékfesztiválon, vagyis a Fő tér főpróbáján azért birtokba vehetik a pápaiak a térnek ezen részét is, addigra ugyanis eléri azt a szilárdságot a terület, amire a gyalogosforgalmat már rá lehet engedni, a burkolást azonban majd csak azt követően végzik el.

A jégpálya mellett egy másik – közel száz négyzetméteres – területet is lebetonoztak ma az építők. Ez a tér délnyugati oldalán lévő bugyogó szökőkút területe, melyre száz köbméter betont terítettek. Ez is komoly precíziós munkát jelent, hiszen a térnek jelentős lejtése van, ugyanakkor a szökőkút vizét megfelelő helyre kell vezetni.

Pápa főterének átfogó rekonstrukcióját 2010 őszén kezdték el. A csaknem kétmilliárd forintos, főként pályázati forrásból megvalósuló projekt keretében a Fő téren a gázvezetékek kivételével teljes közműcserét végeztek el, emellett új burkolatokat fektetnek le, megújítják a közvilágítást, térfigyelő kamerarendszert állítanak fel, új utcabútorokat helyeznek ki, szökőkutakat építenek, zöldterületeket hoznak létre, valamint felújították a városháza épületét, továbbá a mozi homlokzatát és előcsarnokát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.