Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. November 22. 10:46, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Itt jobbkéz-szabály van érvényben, de alig tartja be valaki

Itt jobbkéz-szabály van érvényben, de alig tartja be valaki

De nem ez az egyetlen hasonló helyszín Pápán, ahol egyenrangú utak találkoznak, a többség mégsem a szabályok szerint közlekedik.

Nemrég adták át az új üzletsort a Celli úton, amely előtt parkolóhelyeket is kialakítottak. Annak bejárata azonban csupán néhány méterre taláható a Celli úttól, amelyről helyenként nagyobb sebességgel kanyarodnak be a járművek a benzinkút felé. Bizonyára nincsenek tisztában azzal, hogy bekanyarodás után rögtön elsőbbséget kellene adniuk a parkolóból kikanyarodni szándékozók számára, ugyanis egyéb jelzés hiányában, ott jobbkéz-szabály van érvényben. De ugyanez vonatkozik a töltőállomásról kifelé igyekvőkre is, akiknek szintén elsőbbséget kellene adniuk a jobb oldalról érkezőknek.

Lencse Zsolttól, a területet tulajdonló Concordia-Trans Kft. ügyvezetőjét is megkerestük, aki elmondta, hogy a félreértések elkerülése miatt kezdeményezik "elsőbbségadás kötelező" táblák kihelyezését a szóban forgó kereszteződésekben.

Több hasonló szituáció is található városunkban, például a Lidl parkolójában, vagy a várkerti nagy parkolóban, ahol szintén jobbkéz szabály szerint kellene közlekedni.

Jobbkéz-szabály: Egyenrangú útkereszteződésben a jobbról érkező járműveknek elsőbbségük van függetlenül attól, hogy milyen irányba akarnak továbbhaladni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.