Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Szeptember 25. 09:03, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Itt az alkalom, vegye meg a régi strandot!

Itt az alkalom, vegye meg a régi strandot!

Sok szép emlék fűzi a pápaiakat az Esterházy Strandfürdőhöz, vagy ahogy manapság emlegetjük, a régi strandhoz.

Miután a strandot bezárták, az ingatlan magánkézbe került. A befektetőnek komoly tervei voltak, hosszú évekig tábla jelezte a régi stand épületének falán, hogy a területen pláza fog épülni. A pláza építése csak nem kezdődött meg, szép lassan a tábla is lekerült a falról, a pápaiak pedig szomorkodva nézték, hogyan válik az enyészetté a szebb napokat megélt, számos szép emléket őrző terület. Most viszont talán történni fog valami, az ország legnagyobb apróhirdetési felületén tűnt fel egy hirdetés Retro Fürdő címmel, mely szerint a tulajdonosa árulni kezdte az ingatlant. Bárki megveheti, akinek van kicsivel több mint 200 milliója, az ingatlanos szerint a 15 000 négyzetméteres terület rendkívüli lehetőséget kínál egy exkluzív wellness szálloda megépítésére. Nem olcsó, de ha arra gondolunk, hogy mind a szomszédos Várkert, mind pedig az Erzsébet liget teljes megújításon fog átesni hamarosan, egy nagyon jó helyen lévő területet vásárolhatna meg egy befektető.

Most így néz ki...

Pedig valaha...

Korábban a Szellemvárosok Blog is forgatott a területen.

Reméljük hamarosan mindez csak a történelem része lesz, hiszen valóban lesújtó látványt nyújt jelenleg a régi strand területe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Kádat lopott egy lakatlan házból Pápán

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 29 éves helyi lakossal szemben.