Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

Frissítés (06:31) Ismét sikerült elfojtani a lángokat!A tűzoltóknak sikerült elfojtania a lángokat Csönge külterületén. A Vönöck és Kenyeri közötti területen összesen négyszáz hektáron égett aljnövényzet, bozótos, szalmabálák és erdős terület egyaránt. A tűz megfékezésén négy vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója dolgozott – a munkálatok jelenleg is zajlanak, a még izzó területek keresésével a visszagyulladás ellen dolgoznak az egységek.

Frissítés: A Honvédelmi Minisztériumban megerősítették korábbi információinkat, miszerint egy helikopter is érkezik várhatóan szombaton 19:00 környékén Csönge és Kenyeri térségébe, ami az oltási munkálatokban fog részt venni (Vaol.hu).

Az erős szél miatt elhúzódnak a munkálatok Csönge külterületén. A Vönöck és Kenyeri közötti területen még csütörtök este csaptak fel a lángok, jelenleg a tűzzel érintett terület nagysága eléri a négyszáz hektárt. A bozótos területről egy fenyőerdőre is átterjedt. Jelenleg négy vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója dolgozik azon, hogy a lánggal égést megakadályozzák - írja a Katasztrófavédelem.

Információink szerint már gazdasági épületek is veszélybe kerültek, az erős szél mellett a víz is problémát okoz, hiszen az oltáshoz távolabbról, a tűzoltóautók mellett lajtos kocsikkal tudják eljuttatni a vizet.

Többen kifogásolták a közösségi médiában, hogy a Magyar Honvédség miért nem csatlakozik az oltáshoz. Nem sokkal ezelőtt Ágh Péter országgyűlési képviselő osztotta meg a Facebook-on, hogy arról tájékoztatták, hogy a Honvédség hamarosan csatlakozni fog a védekezéshez. Ezt hírt több önkéntes tűzoltó egyesület is megerősítette, de egyelőre a Katasztrófavédelem honlapja nem számolt be róla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:27, hétfő | Helyi

Kamion és személyautó ütközött Nemesszalók és Külsővat között - Teljes az útzár!

A 834-es főúton dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 16. 09:45, hétfő | Helyi

Veszélyben a fecskék, vezetés közben is figyeljünk rájuk!

Az esős, hideg időjárás miatt a fecskék legyengülve igyekeznek élelem után kutatni. Ezért az úttestek mellett, alacsonyan repülő védett madarakra kell számítani, különösen a Balaton-parti útszakaszokon - figyelmeztet a rendőrség.

2024. Szeptember 15. 17:53, vasárnap | Helyi

Bőven akadt dolga a tűzoltóknak Pápán is!

A viharos szél rengeteg kárt okozott.