Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 27. 12:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Itt a tavasz, bezár a jégpálya

Itt a tavasz, bezár a jégpálya

Boros Katalin, a Fő téri korcsolyapályát üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. vezetője sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt szezon tapasztalatairól és a jövőre vonatkozó tervekről.

Boros Katalin úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakra próbaüzemként tekintenek vissza. - Igyekeztünk az alatt a pár nap alatt, amikor nyitva tudtunk lenni minél több információt és tapasztalatot szerezni az üzemeltetésre vonatkozóan. Ezeket a tapasztalatokat reményeink szerint már novemberben, amikor újranyitjuk a jégpályát, fogjuk tudni kamatoztatni. Folyamatosan néztük a hőmérsékleti értékeket, dokumentáltuk, hogy a különböző időjárási viszonyok mellett hogyan viselkedik a jég minősége és vastagsága - magyarázta az üzemeltető Kft. vezetője.

Boros Katalin a sajtó kérdésére elmondta, a rendelkezésre álló adatok alapján (az energiafogyasztásról még nem áll rendelkezésre pontos végösszeg (a szerk.)) "kicsivel kedvezőbb időjárási viszonyok mellett" a bevételek fedezték volna az üzemeltetés költségeit. Megtudtuk azt is, hogy a sokak által kifogásolt kordon, mellyel bekerítették a jégpályát jövőre is felszerelésre kerül, a faházak és a gépészet elhelyezésének kérdését még vizsgálják.

A szezonban 24 napot tartott nyitva a korcsolyapálya, 3108 belépést regisztráltak, melyből 412-szer léptek diákok a jégre tanóra keretében.

Címkék: fő tér, jégpálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.